KABAK ŞAYAN TARİFİ


Kabak Şayan Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığızeytinyağı
  • 4 adetrendelenmiş kabak
  • 1 dişsarımsak(ezilmiş)
  • 1,5 su bardağısüzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı(yoğurt için)
  • 1 kahve fincanısu
  • 1 çay kaşığıtuz

    Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1/2 su bardağıdövülmüş ceviz içi
  • 1/2 yemek kaşığıkuru nane
  • 1/2 yemek kaşığıpul biber

Kabak Şayan Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte rendelenmiş kabakları soteleyin. Suyunu salıp çektikten sonra ocaktan alın.
  2. Ayrı bir küçük tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı, kuru nane ve pul biberle birlikte dövülmüş cevizleri kavurun ve ocaktan alın.
  3. Ardından bir kasede süzme yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  4. Pişirmiş olduğunuz kabakların 3'te 1'ini yoğurdun içerisine ilave edin ve  1 çay kaşığı tuz ekleyip güzelce karıştırın.
  5. Kabaklı yoğurt karışımını servis edeceğiniz tabağa alın.
  6. Üzerine geriye kalan kabakları ve kavurduğunuz baharatlı cevizi ekledikten sonra kabak şayan hazır. Afiyet olsun!

Yorumlar