Kabak Şayan Tarifi İçin Malzemeler
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığızeytinyağı
1/2 su bardağıdövülmüş ceviz içi
1/2 yemek kaşığıkuru nane
1/2 yemek kaşığıpul biber
Kabak Şayan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte rendelenmiş kabakları soteleyin. Suyunu salıp çektikten sonra ocaktan alın.
- Ayrı bir küçük tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı, kuru nane ve pul biberle birlikte dövülmüş cevizleri kavurun ve ocaktan alın.
- Ardından bir kasede süzme yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Pişirmiş olduğunuz kabakların 3'te 1'ini yoğurdun içerisine ilave edin ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip güzelce karıştırın.
- Kabaklı yoğurt karışımını servis edeceğiniz tabağa alın.
- Üzerine geriye kalan kabakları ve kavurduğunuz baharatlı cevizi ekledikten sonra kabak şayan hazır. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder