İSTİRİDYE MANTARLI TABAS TARİFİ(Mantarın ispanyol hali:)

https://yemek.com/tarif/istiridye-mantarli-tapas | İstiridye Mantarlı Tapas Tarifi

İstiridye Mantarlı Tapas Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gramistiridye mantarı
  • 2 dişsarımsak
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
  • 2 yemek kaşığısoya sosu
  • 3 daltaze soğan
  • 2 dilimtam buğday ekmeği
  • 30 gramlabne peyniri

İstiridye Mantarlı Tapas Tarifinin Pişirme Önerisi

Soya sosu kendinden tuzlu olduğu için tuz ilave etmeyin, aksi takdirde çok tuzlu olur.

İstiridye Mantarlı Tapas Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yapışmaz tabanlı bir tavaya tereyağını ve zeytinyağını alın, yağ biraz ısındıktan sonra ince ince doğradığınız sarımsakları ekleyin.
  2. Sarımsakların kokusu gelmeye başlar başlamaz, yıkanmış ve doğranmış istiridye mantarlarını ilave edin.
  3. Mantarları 2 dakika kadar kavurduktan sonra, soya sosunu ve ince ince doğradığınız 2 dal taze soğanı (diğer taze soğanı süsleme için ayırdık) ilave edin ve 5-6 dakika kadar kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.
  4. Bir servis tabağına üstlerine labne peyniri sürdüğünüz ekmekleri yerleştirin. Hazırladığınız mantarlı harcı ekmek dilimlerinin üstüne paylaştırın.
  5. İnce ince doğradığınız taze soğanla servis edin. Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Yorumlar