İstiridye Mantarlı Tapas Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gramistiridye mantarı
- 2 dişsarımsak
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 yemek kaşığızeytinyağı
- 2 yemek kaşığısoya sosu
- 3 daltaze soğan
- 2 dilimtam buğday ekmeği
- 30 gramlabne peyniri
İstiridye Mantarlı Tapas Tarifinin Pişirme Önerisi
Soya sosu kendinden tuzlu olduğu için tuz ilave etmeyin, aksi takdirde çok tuzlu olur.
İstiridye Mantarlı Tapas Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yapışmaz tabanlı bir tavaya tereyağını ve zeytinyağını alın, yağ biraz ısındıktan sonra ince ince doğradığınız sarımsakları ekleyin.
- Sarımsakların kokusu gelmeye başlar başlamaz, yıkanmış ve doğranmış istiridye mantarlarını ilave edin.
- Mantarları 2 dakika kadar kavurduktan sonra, soya sosunu ve ince ince doğradığınız 2 dal taze soğanı (diğer taze soğanı süsleme için ayırdık) ilave edin ve 5-6 dakika kadar kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.
- Bir servis tabağına üstlerine labne peyniri sürdüğünüz ekmekleri yerleştirin. Hazırladığınız mantarlı harcı ekmek dilimlerinin üstüne paylaştırın.
- İnce ince doğradığınız taze soğanla servis edin. Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder