Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adetyumurta
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1/2 çay bardağısüt
- 1 çay bardağısıvı yağ
- 2,5 su bardağıun
- 1 paketkabartma tozu
- 300 gramıspanak
Keki için:
- 3 su bardağılabne peyniri
- 1 su bardağıpudra şekeri
- 1/2 su bardağıkrem şanti(toz halinde)
- 1/2 su bardağısüt
Kreması için:
- 10 adetçilek
Süslemesi için:
Ispanaklı Pasta Tarifinin Püf Noktası
İnce ince kıydığınız ıspanak yapraklarını sadece doğramak yerine süt ve damla sakızı ilavesiyle karıştırıp sıvı hale getirin.
Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Labne Peyniri, krem şanti, pudra şekeri ve sütü geniş bir kasede, pürüzsüz kıvama gelene kadar güzelce çırpıyoruz. Biz ıspanaklı pandispanyamızı hazırlarken krema daha koyu bir kıvam alması için buzdolabında bekleyecek.
- Ispanakları kaynar suya atıyoruz. 15-20 saniye bekledikten sonra suyunu süzdürerek bir kaseye aktarıyoruz. Üzerine soğuk, buzlu su ekleyerek soğutmakta fayda var. Böylece o yemyeşil rengi kaybetmemiş olacağız.
- Soğuyan ıspanakları rondoya alıyoruz. Güzelce parçalanması için bir miktar süt ekliyoruz. Ispanaklar püre haline gelene kadar rondodan geçiriyoruz.
- Derin bir kasede yumurta ve şekeri, şeker eriyene ve karışım krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Yumurta ve şeker karışımının içerisine sıvı yağ ve ıspanak püresini koyup karıştırıyoruz.
- Unu eleyerek karışımın içerisine koyduktan sonra sptaula yardımıyla karışıma yediriyoruz.
- Son kez mikserle güzelce çırptıktan sonra yağlanmış kelepçeli kalıbımızın içerisine ıspanaklı pandispanya harcımızı koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ilk 20 dakika fırının kapağını hiç açmadan pişiriyoruz. Sonra kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Pişmediyse 10-15 dakika kadar daha pişiriyoruz.
- Pandispanyamız fırından çıktıktan sonra üst kısmını traşlıyoruz. Bu kısımdan çıkan kekleri, pastanın üzerinde değerlendireceğimiz için rondodan geçiriyoruz.
- Ortadan ikiye böldükten sonra kremayı ortasına ekleyip güzelce yayıyoruz.
- İkinci katı da üzerine koyup tekrar kremayı yayıyoruz. Rondodan geçirdiğimiz kek artıklarını üzerine serpiştiriyoruz.
- Çilekler veya dilediğimiz taze meyvelerle süsleyip pastamızı tamamlıyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder