Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
2 adetyumurta
1/2 su bardağısüt
1/2 su bardağıtoz şeker
1/2 su bardağısıvı yağ
1 paketkabartma tozu
1 paketvanilya
1,5 su bardağıelenmiş un
20 dalıspanak
1,5 su bardağısüt
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 paketvanilya
1 yemek kaşığıun
1 yemek kaşığınişasta
1 yemek kaşığıtereyağı
Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ispanak
püresi için; 20 dal ıspanağı güzelce yıkayın ve üstüne geçecek kadar su
doldurup, ocağın altını açın. Ispanaklar yumuşayınca suyunu süzün ve
soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra el blenderi ile çekin ve püre haline getirin.
- Kek için gerekli olan yumurta ve şekeri mikser yardımı ile köpük haline gelene dek çırpın.
- Ardından; süt, şeker, yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edin ve güzelce karıştırın.
- Ispanak püresini de içine ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Kek
pişerken, kremasını hazırlayın. Krema için gerekli olan tereyağı ve
vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve sürekli
karıştırarak, koyulaşana dek pişirin.
- Koyulaşıp,
kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın ve içine tereyağı ile
vanilyayı ilave edin. Tereyağı eriyene dek karıştırın ve kremayı
soğumaya bırakın.
- Kek fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve bir kalıp yardımıyla yuvarlak yuvarlak kekinizi kesin.
- Arta kalan parçaları mutfak robotundan çekerek un haline getirin.
- Kestiğiniz yuvarlak keklerin üstüne önce krema koyun ve ardından , un haline getirdiğiniz kek kırıntılarına bulayın.
- Bir servis tabağına alın, üstlerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder