İNEGÖL KÖFTE TARİFİ


İnegöl Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gramdana döş kıyma
  • 200 gramorta yağlı kuzu kıyma
  • 2 adetorta boy kuru soğan
  • 10 gramkarbonat
  • 10 gramtuz

İnegöl Köfte Tarifinin Pişirme Önerisi

İnegöl köftesinin lezzetli olmasında az miktarda kullanılan böbrek yağının da etkisi olduğu söylenir.Köftenin adet sayısı büyüklüklerine göre değişiklik gösterebilir. Uzun ince formuna alışık olduğunuz köfteleri yuvarlak olarak da hazırlayabilirsiniz.

İnegöl Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

800 gram dana döş ve 200 gram orta yağlı kuzu kıymayı karıştırma kabına alın.Kıymaya, 2 adet rendelenmiş kuru soğan, 1'er tatlı kaşığı tuz ve karbonatı da ekledikten sonra karışım macun kıvamına gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika güzelce yoğurun.Hazırladığınız köfte harcını üzerini kapatın ve en az 3 saat kadar buzdolabında bekletin.Pişirme işlemi öncesinde köfte harcını dolaptan çıkartın ve üzerine yağlı kağıt koyup, merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın.Pişirme kağıdını üzerinden çıkarıp, keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince dikdörtgenler kesin.inegol-koftesi-5
Orta ateşte, kızgın bir tavada ters yüz ederek kızartın.Ardından sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Yorumlar