İki Renkli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağısüt
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1 paketsıvı krema
- 1 adetyumurta
- 3 çorba kaşığıbuğday nişastası
- 1 paketbitter çikolata
İki Renkli Muhallebi Tarifinin Pişirme Önerisi
Karamel için mutlaka çelik tencere veya derin bir çelik tava kullanın.
İki Renkli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayrı bir kapta süt, yumurta sarısı ve nişastayı tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
- Şekeri çelik bir tencereye alın. (Ben yaydım tencereye ince bir tabaka şeklinde. ) Kısık ateşte karamelize oluncaya kadar bekleyin. Şekere hiç kaşık sürmüyorum veya karıştırmıyorum. Kendi kendine kısık ateşte şekerin karamelize olmasını bekliyorum.)
- Karamelize olan şekerin üzerine kremayı dökün. Kremayı döktüğünüz anda şeker kaskatı olacaktır. Şekerin yavaş yavaş erimesini bekleyin.
- Tüm şeker eriyip karışım pürüzsüz hale gelince üzerine sütlü yumurtalı karışımı ilave edin. Tel çırpıcı ile koyulaşana kadar pişirin.
- Puding kıvamına gelince yarısından biraz azını bir kaba aktarın.
İçine bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. - Kaselerin bir kısmı karamelli puding bir kısmı çikolatalı puding olacak şekilde paylaştırın. Üzerini kakao, çikolata, gofret ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder