Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adetorta boy patlıcan
- 1,5 su bardağısüt
- 1,5 yemek kaşığıun
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1/2 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
Beğendi için:
- 600 gramkuzu but (arzuya göre dana eti)
- 2 adetorta boy kuru soğan
- 4 dişsarımsak
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 3 adetorta boy domates
- 1 yemek kaşığıdomates salçası
- 2 su bardağısıcak su
- 1 çay kaşığıtuz
Et için:
Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin.1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.Beğendinin üzerine yumuşacık pişmiş etleri serpiştirin ve servis edin, afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder