Humus Yatağında Sucuk & Hellim Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gramnohut(haşlanmış, ayıklanmış)
- 3 yemek kaşığıtahin
- 2 dişsarımsak
- 1 çay kaşığıkimyon
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 2 yemek kaşığılimon suyu
- 1,5 su bardağızeytinyağı
- 100 gramhellim peyniri
- 1 tatlı kaşığıtereyağı(sucuğu kızartmak için, opsiyonel)
- 16 dilimsucuk
- 4 dilimekşi mayalı ekmek
Humus Yatağında Sucuk & Hellim Tarifinin Püf Noktası
Humusun kıvamını ayarlamak için ekstra zeytinyağı ilave edebilirsiniz.
Humus Yatağında Sucuk & Hellim Tarifi Nasıl Yapılır?
- Nohutları haşlayın ve kabuklarını ayıklayın.
- Ayıklanan nohutları, tahin, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve zeytinyağının bir kısmını blenderdan geçirerek püre kıvamıne getirin.
- Kıvamı seyreltmek için kalan zeytinyağını da ilave edin ve humusunuzu bir kaba alıp buzdolabında dinlendirin.
- Helim peynirlerinizi orta boy olacak şekilde küp küp doğrayın.
- Tavada hellimleri kızartın.
- Sucuğa dilerseniz tereyağı ilave edebilir veya yağsız da pişirebilirsiniz.
- Ekşi mayalı ekmeklerinizi, sucuğu pişirdiğiniz tavada ısıtın.
- Sucuğun yağıyla lezzetini ikiye katlayan ekmeklerin üzerine hazırladığınız humusu sürün. Sucukları humusun üzerine yerleştirin ve hellim peynirlerini de sucukların üzerine yerleştirin.
- Hellim peynirlerinin üzerine aroma vermesi için taze kekik ilave edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Humus Yatağında Sucuk & Hellim Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz taze kekik, jülyen doğranmış kırmızı kapya biber ilave ederek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder