HUMUS YATAĞINA SUCUK & HELLİM TARİFİ

Humus Yatağında Sucuk Hellim Tarifi

Humus Yatağında Sucuk & Hellim Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gramnohut(haşlanmış, ayıklanmış)
  • 3 yemek kaşığıtahin
  • 2 dişsarımsak
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 2 yemek kaşığılimon suyu
  • 1,5 su bardağızeytinyağı
  • 100 gramhellim peyniri
  • 1 tatlı kaşığıtereyağı(sucuğu kızartmak için, opsiyonel)
  • 16 dilimsucuk
  • 4 dilimekşi mayalı ekmek

Humus Yatağında Sucuk & Hellim Tarifinin Püf Noktası

Humusun kıvamını ayarlamak için ekstra zeytinyağı ilave edebilirsiniz.

Humus Yatağında Sucuk & Hellim Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Nohutları haşlayın ve kabuklarını ayıklayın.
  2. Ayıklanan nohutları, tahin, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve zeytinyağının bir kısmını blenderdan geçirerek püre kıvamıne getirin.
  3. Kıvamı seyreltmek için kalan zeytinyağını da ilave edin ve humusunuzu bir kaba alıp buzdolabında dinlendirin.
  4. Helim peynirlerinizi orta boy olacak şekilde küp küp doğrayın.
  5. Tavada hellimleri kızartın.
  6. Sucuğa dilerseniz tereyağı ilave edebilir veya yağsız da pişirebilirsiniz.
  7. Ekşi mayalı ekmeklerinizi, sucuğu pişirdiğiniz tavada ısıtın.
  8. Sucuğun yağıyla lezzetini ikiye katlayan ekmeklerin üzerine hazırladığınız humusu sürün. Sucukları humusun üzerine yerleştirin ve hellim peynirlerini de sucukların üzerine yerleştirin.
  9. Hellim peynirlerinin üzerine aroma vermesi için taze kekik ilave edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Humus Yatağında Sucuk & Hellim Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz taze kekik, jülyen doğranmış kırmızı kapya biber ilave ederek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Yorumlar