1/2 su bardağıirmik
Hira Tatlısı Tarifinin Püf Noktası
Hira
tatlısının en öenmli püf noktası şerbetinin kaynatılmadan yapılıyor
olması. Suyla şekeri tencereye aldıktan sonra sadece şeker eriyene dek
karıştırın ve kaynamaya başlamadan altını kapatıp soğumaya bırakın. Pek
çok şerbetli tatlı da olduğu gibi bu tatlıda da soğuk şerbetin, sıcak
tatlının üstüne dökülmesi gerekiyor.
Hira Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle
şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım. Su ve şekeri bir tencereye
alın, ocağın altını açıp şeker eriyene dek sürekli karıştırın. Şerbeti
kaynatmayın, sadece şeker eriyene dek karıştırıp, kaynamaya başlamadan
önce altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Bir yoğurma
kabına hamur için gerekli olan tüm malzemeleri alın ve bir spatula
yardımıyla güzelce karıştırın. Oldukça ele yapışan ve yumuşak bir hamur
elde edeceksiniz.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar kopartın, elinizle yuvarlayıp, üstünü bulamak için
genişçe bir tabağa aldığınız irmiğin içine atın ve tüm etrafı irmikle
kaplanacak şekilde irmiğin içinde yuvarlayın.
- Tüm hamuru bu şekilde şekillendirip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin.Tatlılar
fırında çıkar çıkmaz üstlerine soğumuş olan şerbeti gezdirin ve şerbeti
tamamen çekene kadar tatlınızı dinlenmeye bırakın.Tatlılar şerbeti tamamne çekip, soğuduktan sonra, üstlerini antep fıstığıyla süsleyip servis edin.
Hira Tatlısı Tarifinin Servis Önerisi
Üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder