HİNDİSTAN CEVİZLİ ZEBRA TATLISI TARİFİ


Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    Beyaz Muhallebi İçin:

  • 3 su bardağısüt
  • 1/2 su bardağıtoz şeker
  • 2 yemek kaşığıun
  • 1,5 yemek kaşığınişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 1 paketvanilin

    Kakaolu Muhallebi İçin:

  • 3 su bardağısüt
  • 1,5 yemek kaşığınişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 2 yemek kaşığıun
  • 3 yemek kaşığıkakao
  • 1/2 su bardağıtoz şeker

    Üzeri İçin:

  • 1 su bardağıhindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığıçikolata kreması
  • 4 adettaze nane yaprakları

Hindistan Cevizli Zebra Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İki ayrı tencerede, hem beyaz hem de kakaolu muhallebiyi ayrı ayrı koyu kıvam alana kadar pişirin.
  2. Şeklini vermek istediğiniz kaseleri yağlayın.
  3. Pişirdiğiniz muhallebilerden ikişer yemek kaşığı olacak şekilde bir kakaolu, bir beyaz muhallebiden kase dolana kadar ekleyin.
  4. Hazırlanmış olan muhallebileri önce oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Ardından buzdolabında 2 saat bekletin.
  5. Soğumuş olan tatlıları kaselerden çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın.
  6. Çikolata kremasından 1'er tatlı kaşığı üzerlerine ekledikten sonra taze nane dokunuşuyla tatlınızı servis edin. Afiyet olsun!

Yorumlar