Haydari Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramsüzme yoğurt
- 50 grambeyaz peynir
- 2 dişsarımsak
- 4 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 tatlı kaşığınane
- 1/2 çay bardağıince çekilmiş ceviz içi
- 1/2 çay kaşığıtuz
Haydari Tarifinin Püf Noktası
Haydari yapımında beyaz peynir kullanmanız mezenin kıvam ve tadını arttıracaktır.
Haydari Tarifinin Pişirme Önerisi
Beyaz peynir eklemeden de haydari hazırlayabilirsiniz.
Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süzme yoğurdu karıştırma kabına alın. Beyaz peyniri rendeledikten sonra karıştırma kabına aktarın.
- Küçük parçalar halinde kestikten sonra havanda tuzla ezdiğiniz sarımsakları yoğurda katın.
- Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın. Ceviz içini ekleyip 2 dakika kadar soteleyin. Son olarak nane eklediğiniz kızgın yağ karışımını nane kokusu çıkınca ocaktan alın.
- Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra haydariyi servis tabağına alın. Soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Haydari Tarifinin Servis Önerisi
Servis
tabağına aldığınız haydariye ince kıyılmış dereotu ekleyebilir,
maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra servis
edebilirsiniz.Kullandığınız sarımsak miktarını arzu ettiğiniz oranda
azaltıp arttırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder