HAVUÇ RULO TARİFİ

Havuç Rulo Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 adetsoğan(yemeklik doğranmış)
  • 3 adethavuç(rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 3 adetyumurta beyazı
  • 3 adetyumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığıun

    İç Harcı İçin:

  • 1,5 su bardağısüzme yoğurt
  • 2 dişsarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
  • 1 tutamtuz
  • 1 avuçmaydanoz(ince doğranmış)

    Havuç Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Ocakta ısıttığınız tavada zeytinyağı ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
    2. Rendelenmiş havuç ve tuzu da ekleyip, havuçları yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğuması için ocaktan alın. Soğduktan sonra geniş bir kaseye aktarın.
    3. Ayrı bir karıştırma kasesinde üç adet yumurta beyazını katılaşana kadar çırpın.
    4. Soğumuş ve kaseye alınmış havuçlu harcın içerisine yumurta sarısı ve unu iyice yedirin.
    5. Köpük haline gelmiş yumurta beyazını azar azar havuçlu harca ekleyerek spatula yardımıyla alt üst ederek karıştırın.
    6. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine bu harcı yayın.
    7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok fazla kurutmadan yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
    8. Pişen havuçlu rulo kekini fırından çıktıktan sonra hemen rulo şekline getirin ve bu şekilde 10 dakika bekletin. Daha sonra pişirme kağıdından çıkarın.
    9. Ayrı bir kapta hazırladığınız yoğurt, sarımsak ve maydanozlu karışımı havuçlu kekin tüm yüzeyine yayın ve rulo şeklinde katlayın.
    10. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra iki parmak kalınlığında dilimleyerek servis edin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Yorumlar