Havuç Rulo Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 adetsoğan(yemeklik doğranmış)
- 3 adethavuç(rendelenmiş)
- 1 çay kaşığıtuz
- 3 adetyumurta beyazı
- 3 adetyumurta sarısı
- 3 yemek kaşığıun
- 1,5 su bardağısüzme yoğurt
- 2 dişsarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
- 1 tutamtuz
- 1 avuçmaydanoz(ince doğranmış)
Havuç Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ocakta ısıttığınız tavada zeytinyağı ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Rendelenmiş havuç ve tuzu da ekleyip, havuçları yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğuması için ocaktan alın. Soğduktan sonra geniş bir kaseye aktarın.
- Ayrı bir karıştırma kasesinde üç adet yumurta beyazını katılaşana kadar çırpın.
- Soğumuş ve kaseye alınmış havuçlu harcın içerisine yumurta sarısı ve unu iyice yedirin.
- Köpük haline gelmiş yumurta beyazını azar azar havuçlu harca ekleyerek spatula yardımıyla alt üst ederek karıştırın.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine bu harcı yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok fazla kurutmadan yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Pişen havuçlu rulo kekini fırından çıktıktan sonra hemen rulo şekline getirin ve bu şekilde 10 dakika bekletin. Daha sonra pişirme kağıdından çıkarın.
- Ayrı bir kapta hazırladığınız yoğurt, sarımsak ve maydanozlu karışımı havuçlu kekin tüm yüzeyine yayın ve rulo şeklinde katlayın.
- 2 saat buzdolabında beklettikten sonra iki parmak kalınlığında dilimleyerek servis edin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Yorumlar
Yorum Gönder