Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adetyumurta
- 3/4 su bardağıtoz şeker
- 1/2 su bardağısıvı yağ
- 1/2 su bardağıyoğurt
- 1 adetorta boy rendelenmiş portakal kabuğu
- 3/4 su bardağıhaşhaş tohumu
- 1/2 su bardağıirmik
- 2 su bardağıun
- 1 paketkabartma tozu
Hamuru için:
- 2 su bardağıtoz şeker
- 2 su bardağısu
- 4 damlataze sıkılmış limon suyu
Şerbeti için:
Haşhaşlı Revani Tarifinin Püf Noktası
Şerbetin soğuğa yakın ılık ve kıvamlı, tatlının sıcak olmasına özen gösterin.
Sıcak şerbet sıcak tatlı, yumuşak dokulu bir tatlı elde etmenize yardımcı olacaktır.
Şerbeti yaparken kaynayan şekerli sulu karışıma limonu en son ekleyerek şerbetinizin daha kıvamlı olmasını sağlarsınız.
Haşhaşlı Revani Tarifinin Pişirme Önerisi
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlı sıcak, şerbet soğuğa yakın kıvamda olacağından şerbet hazırlığı için; ölçülü toz şeker ve suyu tencereye alın. Şeker taneleri eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırdığınız şerbet karışımını, kısık ateşte şurup kıvamına gelene kadar kaynatın.
- Kaynayıp koyulaşan şerbet karışımına birkaç damla limon suyu ekleyip ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
- Revani hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Sıvı yağ, yoğurt ve rendelenmiş portakal kabuğu eklediğiniz tatlı hamurunu karıştırma işlemini sürdürün.
- Haşhaş tohumu ve irmik ekleyip elenmiş un ve kabartma tozunu katın. Pürüzsüz bir kıvam alan tatlı hamurunu ısıya dayanıklı ve yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40-45 dakika pişirin.
- Fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra ılımış şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin. Ardından dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Revani Tarifinin Servis Önerisi
Yanına bir parça kaymak ilave edebilir veya dondurmayla servis ederek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder