- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- 2 su bardağıılık süt
- 3/4 su bardağıılık su
- 1 yemek kaşığışeker
- 1 yemek kaşığıkuru maya
- 4,5 su bardağıun
- 1/2 çay bardağıeritilmiş tereyağı
- 1 çay kaşığıtuz
Hamuru için:
- 4 çay bardağıhaşhaş ezmesi
- 2 yemek kaşığışeker
- 3/4 çay bardağısıvı yağ
İçi için:
- 1 adetyumurta beyazı
Üzeri için:
Haşhaşlı Lokum Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz üzerine şeker serperek de pişmeye bırakabilirsiniz.
Haşhaşlı Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içerisine şeker, su, süt ve kuru mayayı koyun. Güzelce karıştırın.
- Ardından unu eleyerek harcın içerisine azar azar ilave ederek karıştırın. Tuzunu da ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez ya da streç filmle örtün. Oda sıcaklığında 40 dakika mayalandırın.
- İç harcı için tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.
- Hamuru iki eşit bezeye bölün. Bezeleri açın ve içine haşhaşlı harcı bir güzel yayın. Ardından rulo şekline getirin ve iki parmak kalınlığında kesin.
- Yağlanmış kelepçeli kek kalıbını içerisine dizin. Üzerine yumurta beyazını fırça yardımıyla sürün. 10 dakika bu şekilde mayalandırın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten afiyetle tüketin.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder