HAŞHAŞLI LOKUM TARİFİ Kütahya Usulü


https://yemek.com/tarif/hashasli-lokum/ | Haşhaşlı Lokum Tarifi Haşhaşlı Lokum Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için:

  • 2 su bardağıılık süt
  • 3/4 su bardağıılık su
  • 1 yemek kaşığışeker
  • 1 yemek kaşığıkuru maya
  • 4,5 su bardağıun
  • 1/2 çay bardağıeritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığıtuz

    İçi için:

  • 4 çay bardağıhaşhaş ezmesi
  • 2 yemek kaşığışeker
  • 3/4 çay bardağısıvı yağ

    Üzeri için:

  • 1 adetyumurta beyazı

Haşhaşlı Lokum Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz üzerine şeker serperek de pişmeye bırakabilirsiniz.

Haşhaşlı Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisine şeker, su, süt ve kuru mayayı koyun. Güzelce karıştırın.
  2. Ardından unu eleyerek harcın içerisine azar azar ilave ederek karıştırın. Tuzunu da ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  3. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez ya da streç filmle örtün. Oda sıcaklığında 40 dakika mayalandırın.
  4. İç harcı için tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.
  5. Hamuru iki eşit bezeye bölün. Bezeleri açın ve içine haşhaşlı harcı bir güzel yayın. Ardından rulo şekline getirin ve iki parmak kalınlığında kesin.
  6. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbını içerisine dizin. Üzerine yumurta beyazını fırça yardımıyla sürün. 10 dakika bu şekilde mayalandırın.
  7. 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten afiyetle tüketin.

Yorumlar