HALKA TATLISI TARİFİ


Halka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adetyumurta
  • 1/2 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 su bardağısu
  • 2 su bardağıun
  • 1/4 çay kaşığıtuz
  • 1 yemek kaşığıirmik
  • 1 tatlı kaşığımısır nişastası

    Kızartmak için:

  • 2,5 su bardağıayçiçek yağı

    Şerbeti için:

  • 2 su bardağıtoz şeker
  • 2 su bardağısu
  • 1 tatlı kaşığıtaze sıkılmış limon suyu

Halka Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Hamuru, topaklanmaması için bir çırpma teliyle karıştırarak hazırlayın.Tatlıları derin ve soğuk yağda, kısık ateşte kızartmalısınız. Tatlıları kızgın yağa attığınız takdirde dış kısımları kızaracak, iç kısımları çiğ kalacaktır.Şurup kıvamını alana kadar kısık ateşte kaynattığınız şerbet ılığa yakın soğuk, tatlılar sıcak olmalı.Hazırladığınız tatlıların büyüklüğüne göre kişi ve adet sayısı değişebilir.

Halka Tatlısı Tarifinin Pişirme Önerisi

Hazırladığınız tatlıları, daha önce kullanılmamış temiz ve derin yağda fritözde de pişirebilirsiniz.

Halka Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğuması için öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın.
  2. Toz şeker eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırdığınız şerbet karışımını, kısık ateşte şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Kaynamakta olan şerbete limon suyunu kattıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
  3. Tatlının hamurunu hazırlamak için; tereyağını derin bir tencereye alın. Tereyağı eridiğinde içme suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
  4. Azar azar elenmiş un ve tuz kattığınız pataşu hamurunu, bir çırpma teliyle karıştırarak toparlanana kadar ocakta pişirin. Kıvam alan tatlı hamurunu soğuması için bir kenarda bekletin.
  5. Hamur soğuduğunda yumurtaları teker teker katıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle karıştırın.
  6. Hamurun toparlanması ve kızardığında daha çıtır bir kıvam alması için; son olarak irmik ve mısır nişastası eklediğiniz hamuru, tahta bir kaşıkla karıştırın.
  7. Tatlı hamurunuz hazır. Krema sıkma poşetinin uç kısmına tırtıklı şekil veren aparatı takın. Hazırladığınız halka tatlısı hamurunun bir kısmını krema sıkma poşetine doldurun.
  8. Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın. Tatlıları, krema sıkma poşeti yardımıyla halka şeklinde hazırlayın ve yağ tenceresine bırakın.
  9. Halka tatlıları, arkalı önlü ters çevirerek kısık ateşte renk alana kadar kızartın.
  10. Sıcağı sıcağına soğuk şerbet tenceresine aldığınız halka tatlıları, şerbet karışımında 3-4 dakika kadar beklettikten sonra servis tabağına alın. Şerbetini içen tatlıları, ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar