GÜVEÇTE TÜRLÜ TARİFİ

https://yemek.com/tarif/guvecte-turlu/ | Güveçte Türlü Tarifi

Güveçte Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gramdana kuşbaşı eti
  • 2 adethavuç
  • 10 adetarpacık soğan
  • 7-8 adettaze fasulye
  • 1 adetkabak
  • 1 adetpatlıcan
  • 5-6 adetmantar
  • 1 adetpatates
  • 1 su bardağıbamya
  • 4 dişsarımsak
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı

Güveçte Türlü Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz tüm malzemeyi karıştırarak tencerede pişirdikten sonra üzerine kaşar peyniri rendeyeleyerek fırınlayabilirsiniz.

Güveçte Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patates ve havuçları iri iri doğrayın.
  2. Patlıcanları ve kabakları küp küp doğrayın.
  3. Mantarların kabuklarını soyun veya nemli bir kağıt havluyla topraklarından arındırın. Ardından dilim dilim kesin.
  4. taze fasulyeleri de 4-5 eşit parçaya bölün.
  5. Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve bölmeyin.
  6. Bir tencerede yağı kızdırın. Etleri, havucu, bamyayı, patatesi, patlıcanı ve kabağı ekleyip hafif kavurun. Tuz ve karabiberi ilave edin. 1/2 su bardağı sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edin.
  7. Soğan ve sarımsakları ekleyin. Karışımın suyu kaynayınca ocaktan alın.
  8. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  9. Güveçlerin içine hazırladığız karışımdan dökün ve üzerine mantar ve taze fasulyeleri ekleyip yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  10. İşte bu kadar. Afiyetler olsun!

Güveçte Türlü Tarifinin Servis Önerisi

Üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Yorumlar