Güveçte Türlü Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gramdana kuşbaşı eti
- 2 adethavuç
- 10 adetarpacık soğan
- 7-8 adettaze fasulye
- 1 adetkabak
- 1 adetpatlıcan
- 5-6 adetmantar
- 1 adetpatates
- 1 su bardağıbamya
- 4 dişsarımsak
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 yemek kaşığızeytinyağı
Güveçte Türlü Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz tüm malzemeyi karıştırarak tencerede pişirdikten sonra üzerine kaşar peyniri rendeyeleyerek fırınlayabilirsiniz.
Güveçte Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates ve havuçları iri iri doğrayın.
- Patlıcanları ve kabakları küp küp doğrayın.
- Mantarların kabuklarını soyun veya nemli bir kağıt havluyla topraklarından arındırın. Ardından dilim dilim kesin.
- taze fasulyeleri de 4-5 eşit parçaya bölün.
- Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve bölmeyin.
- Bir tencerede yağı kızdırın. Etleri, havucu, bamyayı, patatesi, patlıcanı ve kabağı ekleyip hafif kavurun. Tuz ve karabiberi ilave edin. 1/2 su bardağı sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edin.
- Soğan ve sarımsakları ekleyin. Karışımın suyu kaynayınca ocaktan alın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Güveçlerin içine hazırladığız karışımdan dökün ve üzerine mantar ve taze fasulyeleri ekleyip yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- İşte bu kadar. Afiyetler olsun!
Güveçte Türlü Tarifinin Servis Önerisi
Üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder