GÜVEÇTE SUCUK TARİFİ

https://yemek.com/tarif/guvecte-sucuk/#.WQwt8eWLTIU | Güveçte Sucuk Tarifi

Güveçte Sucuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gramsucuk
  • 2 adet orta boydomates
  • 3 adetyeşil sivri biber
  • 1 adet küçük boykırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıtuz

Güveçte Sucuk Tarifinin Pişirme Önerisi

Üzerine taze kekik, rendelenmiş kaşar peyniri ve biraz daha yağ gezdirerek pişirebilirsiniz. Peynir tercihinizi hellim peyniri gibi yağlı peynirlerden de yana kullanabilirsiniz. Ancak bu peynirleri tercih ettiğinizde yağ miktarını azaltmanızı tavsiye ediyoruz.

Güveçte Sucuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 derecede, fansız programda ısıtarak işe başlayın.
  2. Domateslerinizi iyice yıkayın ve dilimleyin.
  3. Biberleri de iyice yıkayın ve orta büyüklükte parçalara bölün.
  4. Soğanın kabuklarını soyun, orta kalınlıkta yuvarlaklar halinde dilimleyin.
  5. Kişi sayısına göre azaltıp arttırabileceğiniz oranda sucuğu ince ince dilimleyin.
  6. Ardından malzemeleri güveç kaplarının içerisine dizin.
  7. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve karabiber ilave ederek önceden ısıttığınız fırında pişmeye bırakın.
  8. Tüm malzemelerin piştiğinden emin olduğunuzda fırından çıkarın ve servis edin.

Yorumlar