Güveçte Sucuk Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gramsucuk
- 2 adet orta boydomates
- 3 adetyeşil sivri biber
- 1 adet küçük boykırmızı soğan
- 1 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıtuz
Güveçte Sucuk Tarifinin Pişirme Önerisi
Üzerine
taze kekik, rendelenmiş kaşar peyniri ve biraz daha yağ gezdirerek
pişirebilirsiniz. Peynir tercihinizi hellim peyniri gibi yağlı
peynirlerden de yana kullanabilirsiniz. Ancak bu peynirleri tercih
ettiğinizde yağ miktarını azaltmanızı tavsiye ediyoruz.
Güveçte Sucuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 derecede, fansız programda ısıtarak işe başlayın.
- Domateslerinizi iyice yıkayın ve dilimleyin.
- Biberleri de iyice yıkayın ve orta büyüklükte parçalara bölün.
- Soğanın kabuklarını soyun, orta kalınlıkta yuvarlaklar halinde dilimleyin.
- Kişi sayısına göre azaltıp arttırabileceğiniz oranda sucuğu ince ince dilimleyin.
- Ardından malzemeleri güveç kaplarının içerisine dizin.
- Üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve karabiber ilave ederek önceden ısıttığınız fırında pişmeye bırakın.
- Tüm malzemelerin piştiğinden emin olduğunuzda fırından çıkarın ve servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder