Güveçte Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağıkuru fasulye( dermason veya ispir)
- 300 gramkuzu kuşbaşı
- 4 adetsivri biber
- 1 adet büyük boysoğan
- 2 dişsarımsak
- 2 adetdomates
- 1 yemek kaşığıdomates salçası
- 1 tatlı kaşığıbiber salçası
- 6 su bardağıet suyu veya sebze suyu( yoksa normal su)
- 1 tatlı kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 yemek kaşığısıvı yağ
- 1 yemek kaşığıtereyağ
Güveçte Kuru Fasulye Tarifinin Püf Noktası
Kuru fasulyeleri ıslatırken içerisine 1 bardak süt, 1/2 bardak soda koyarsanız yerken gaz yapmaz.
Güveçte Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru fasulyeleri bir gece önceden veya en az 6 saat önceden ıslatın.
- Soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın.
- Domateslerin kabuğunu soyup, minik minik küp küp doğrayın.
- Fırını 170 derecede ısıtın, güvecinizi yağlayıp fırının içene koyun.
- Önceden ısladığınız fasulyeleri yarı haşlamak üzere suyla beraber ocağa alın.
- Bu arada sıvıyağı bir tencerede kızdırın, kuzu etlerini kavurmaya başlayın.
- Kuzu etleri kavrulduğunda kenara alın, aynı tencerede soğanları soteleyin.
- Soğanların üzerine tereyağını ekleyin. Soğanlar hafif yumuşayınca sarımsakları da ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Salçaları ekleyin ve salçayı yakmadan kokusu çıkana kadar kavurun.
- Salçanın kokusu çıkınca, domates ve biberleri de ekleyin, domatesler yumuşayana kadar soteleyin.
- Isınmış güveci fırından dikkatlice çıkarın.
- Önceden kavurduğunuz kuzu etini, yarım haşladığınız kuru fasulyeyi(suyuyla birlikte) ve soğan domates karışımını güveçte harmanlayın. Tuz ve biberini de ekleyip şöyle bir karıştırın.
- Önceden 170 derece ısıttığınız fırında, güvecin kapağı kapalı bir şekilde 1 saat pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder