GÜVEÇTE KURU FASULYE TARİFİ

https://yemek.com/tarif/guvecte-kuru-fasulye/ | Güveçte Kuru Fasulye Tarifi

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağıkuru fasulye( dermason veya ispir)
  • 300 gramkuzu kuşbaşı
  • 4 adetsivri biber
  • 1 adet büyük boysoğan
  • 2 dişsarımsak
  • 2 adetdomates
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 tatlı kaşığıbiber salçası
  • 6 su bardağıet suyu veya sebze suyu( yoksa normal su)
  • 1 tatlı kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 yemek kaşığıtereyağ

Güveçte Kuru Fasulye Tarifinin Püf Noktası

Kuru fasulyeleri ıslatırken içerisine 1 bardak süt, 1/2 bardak soda koyarsanız yerken gaz yapmaz.

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru fasulyeleri bir gece önceden veya en az 6 saat önceden ıslatın.
  2. Soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın.
  3. Domateslerin kabuğunu soyup, minik minik küp küp doğrayın.
  4. Fırını 170 derecede ısıtın, güvecinizi yağlayıp fırının içene koyun.
  5. Önceden ısladığınız fasulyeleri yarı haşlamak üzere suyla beraber ocağa alın.
  6. Bu arada sıvıyağı bir tencerede kızdırın, kuzu etlerini kavurmaya başlayın.
  7. Kuzu etleri kavrulduğunda kenara alın, aynı tencerede soğanları soteleyin.
  8. Soğanların üzerine tereyağını ekleyin. Soğanlar hafif yumuşayınca sarımsakları da ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  9. Salçaları ekleyin ve salçayı yakmadan kokusu çıkana kadar kavurun.
  10. Salçanın kokusu çıkınca, domates ve biberleri de ekleyin, domatesler yumuşayana kadar soteleyin.
  11. Isınmış güveci fırından dikkatlice çıkarın.
  12. Önceden kavurduğunuz kuzu etini, yarım haşladığınız kuru fasulyeyi(suyuyla birlikte) ve soğan domates karışımını güveçte harmanlayın. Tuz ve biberini de ekleyip şöyle bir karıştırın.
  13. Önceden 170 derece ısıttığınız fırında, güvecin kapağı kapalı bir şekilde 1 saat pişirin.

Yorumlar