Gurme Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg.mascarpone peyniri
- 200 gramlabne peyniri
- 400 ml.krema
- 200 grampudra şekeri
- 4 yemek kaşığılimon suyu
- 1 çay kaşığıvanilya esansı
- 25 gramjelatin
Krema için:
- 500 grammango
- 100 gramtoz şeker
- 2 yemek kaşığılimon suyu
- 18 gramjelatin
- 200 ml.krema
Mango Jöle için:
- 180 gramkaramelli bisküvi
- 125 gramtereyağı
- 100 gramkaju(kavrulmamış)
Tabanı için:
- 100 gramfrenk üzümü
- 100 gramyaban mersini
- 1 dalbiberiye
- 200 ml.krema
- 40 grampudra şekeri
Gurme Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Taban için tereyağını eritin. Bisküvi ve kaju fıstığını robot yardımı ile toz haline getirin ve tereyağ ile harmanlayın. Pasta kalıbının tabanına karışımı yayın ve bastırın. Kalıbı buzdolabında bekletin.
- Mangoların
etli kısımlarını blenderden geçirin ve süzün. Çıkan püreyi şeker ve
limon suyu ile orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
- Jelatini az miktar soğuk su ile yumuşatın ve sıcak püreye ekleyip karıştırın.
- Kremayı fazla köpürtmeden çırpın ve hazırlamış olduğunuz mango püresine yedirin. Karışımı daha ufak bir kalıba alıp derin dondurucuda sertleşene kadar en az iki saat bekletin.
- Peynir kreması için jelatin hariç tüm malzemeyi pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Jelatini az miktar soğuk su ile ıslatın ve benmaride sıvı hale getirin. Sıvı hale gelen jelatini peynir kremasına karıştırın.
- Kremanın yarısını dolaptan çıkardığınız bisküvili katmanın üzerine dökün ve sertleşene kadar en az bir saat buzdolabında bekletin.
- Peynir kreması sertleştikten sonra üzerine derin dondurucudan çıkarttığınız mango jölesini yerleştirin ve kalan peynir kremasını üzerine dökerek buzdolabına kaldırın. Cheesecake sertleşene kadar en az 12 saat buzdolabında bekletin.
- Cheesecake buzdolabından çıkmaya hazır olduktan sonra kremayı pudra şekeri ile çırpın. Hazırladığınız kremayı dekoratif olarak uygulayın, frenk üzümü, yaban mersini ve biberiye ile süslediğiniz cheesekekinizi dilerseniz pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder