Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin.
- 1
paket vanilini de sütün içerisine ilave ettikten sonra orta ateşte
şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa
geldiğinde ocaktan alın.
- 2 su bardağı cevizi irili ufaklı, dişe gelir kıvamda olacak şekilde bıçakla doğrayın.
- Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin.
- Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarından ekleyin.
- Tüm
güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığına ve hepsinin iyice
ıslandığına emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza
güzelce yerleştirin.
- Güllaç yapraklarının, 5 dakika sütü
çekmeleri için bekledikten sonra doğradığınız cevizleri bol bol dökün ve
kalan güllaç yapraklarını da ıslatarak üzerine ekleyin.
- Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek porsiyonlayın.
- Taze nane yaprakları, çilek, dövülmüş ceviz ve toz fıstık ile süsleyip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Yorumlar
Yorum Gönder