Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağıirmik
- 1 paketkabartma tozu
- 1 paketvanilya
- 2,5 su bardağıun
- 3 su bardağıtoz şeker
- 3 su bardağısu
Şerbeti için:
Gül Tatlısı Tarifinin Püf Noktası
Şerbet soğuk tatlı sıcakken üzerine dökmeniz gerekiyor.
Gül Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- ilk olarak şerbetimizi hazırlayarak başlıyoruz. Tenceremize şeker ve suyu alarak 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tatlının hamuru için uygun bir kaba, eritmiş olduğumuz tereyağı, sıvı yağı, yoğurt ve irmiği alarak çırpıcı ile çırpalım.
- Üzerine vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu merdane ile kalın olmayacak şekilde açalım.
- Açtığınız hamuru çay bardağı ile keselim.
- Kesilen daireleri yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 3 tanesini koyarak rulo yapalım.
- Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olalım.
- Tüm hamur için aynı işlemi yapalım ve tepsiye dizip ortalarına fındık batıralım.
- 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim.
- Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim. Şerbetini tamamen çekince servis edelim. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder