Galeta Unlu Börek Tarifi İçin Malzemeler
3 adethazır yufka
125 gramtereyağı
1,5 su bardağıgaleta unu
1 su bardağısüt
1/2 çay bardağısıvı yağ
Galeta Unlu Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç
harcı için peyniri bir kaba ufalayın ya da rendeleyin. Üstüne
maydanozları ince ince doğrayıp ekleyin. Baharatlarını da ilave ettikten
sonra güzelce karıştırın. İç harcınız hazır.
- Bir tavada tereyağını eritin.
- Yufkalardan birini tezgaha serin. Üstüne bir fırça yardımı ile eritilmiş tereyağını sürün ve ikinci yufkayı da üstüne serin.
- Tekrar her yerine eritilmiş tereyağı sürün ve üçüncü yufkayı da üstüne serin. Son kalan tereyağını da yufkanın her yerine sürün.
- Bu şekilde araları tereyağı ile yağlanmış şekilde 3 yufka üst üste serilmiş olacak.
- Bir
bıçak yardımı ile önce iki yarım daire olacak şekilde ve ardından her
bir yarım daireyi 8 eşit üçgen olacak şekilde kesin. Böylece 16 adet
parça elde etmiş olacaksınız.
- Her bir üçgenin geniş ucuna hazırladığınız iç harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.
- Bir kaba galeta ununu, diğer kaba da sütü boşaltın ve sardığınız her bir ruloyu önce süre, ardından da galeta ununa batırın.
- Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin ve ılık olarak servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder