Fırında Hafif Gökkuşağı Tarifi



Fırında Hafif Gökkuşağı Tarifi İçin Malzemeler

    Sosu için:

  • 5 daltaze kekik
  • 1 su bardağızeytinyağı
  • 1 adetmisket limonu rendesi
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 tatlı kaşığıtoz kırmızı biber
  • 3 dişsarımsak

    Tavuk ve sebzeler için:

  • 300 gramcherry domates
  • 2 adethavuç
  • 300 grambebek patates
  • 3 adethaşlanmış tavuk göğsü
  • 6 adetköy biberi
  • 2 adetkırmızı soğan
  • 2 kepçetavuk suyu

Fırında Hafif Gökkuşağı Tarifinin Püf Noktası

 Patates ve havuçlar, diğer sebzelerden daha geç pişme özelliğine sahip oldukları için diğerlerinden ince ve küçük parçalara keserek pişirmekte fayda var.

  • 2 adethavuç
  • 300 grambebek patates
  • 3 adethaşlanmış tavuk göğsü
  • 6 adetköy biberi
  • 2 adetkırmızı soğan
  • 2 kepçetavuk suyu

Fırında Hafif Gökkuşağı Tarifinin Püf Noktası

Patates ve havuçlar, diğer sebzelerden daha geç pişme özelliğine sahip oldukları için diğerlerinden ince ve küçük parçalara keserek pişirmekte fayda var.

Fırında Hafif Gökkuşağı Tarifi Nasıl Yapılır?

    Sosun Yapılışı:

  1. Dövülmüş sarımsakları, zeytinyağını, rendelenmiş misket limonu kabuğunu ve tüm baharatları bir kapta karıştırın.
  2. Sebze ve tavukların üzerine dökmek için kenarda bekletin.

    Tarifin Yapılışı:

  1. Tavukları bir tencerede temiz su ile haşlayın ve piştikten sonra kenara alın. Suyunu süzdürmeyin.
  2. Büyük boy bir borcamın içerisine cherry domatesleri dikey biçimde yerleştirin.
  3. Verev kesilmiş havuçları cherry domateslerin yanına gelecek şekilde dizin.
  4. Bebek patatesleri büyüklüğüne göre ortadan ikiye veya dörde bölüp havuçların yanına dizin.
  5. Haşlanmış tavukları patateslerin yanına yerleştirin.
  6. Köy biberlerinin çekirdeklerini çıkartıp uzunlamasına kesin ve tavukların yanına yerleştirin.
  7. Kırmızı soğanları piyazlık ama çok ince olmayacak şekilde kesin ve köy biberlerinin yanına dizin.
  8. Başta hazırladığınız sosu borcamdaki sebze ve tavukların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirin.
  9. Önceden haşlanan tavuğun suyundan 2 kepçe borcama ekleyin.
  10. 190 derece fırında 40 dakika pişirin.
  11. Tabaklara bölüştürüp servis edin.

Yorumlar