Fransız Usulü Patatesli Mıhlama: Aligot Tarifi



 

Aligot Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boypatates
  • 2 dişrendelenmiş sarımsak
  • 100 gramtereyağı
  • 1 paketkrema(200 ml)
  • 250 gramrendelenmiş mozarella(ya da Kars kaşarı)

    Aligot Tarifinin Püf Noktası

    Patateslerin içerisinde pürüz kalmayana kadar ezmeye özen gösterin. Tereyağı ve kaşar peynirinin tam anlamıyla içerisinde erimesi ve kremayla mükemmel bir şekilde bütünleşmesi için mutlaka hafif sıcak olmasına gösterin. Bu malzemeleri ekleyeceğiniz aşamalarda eğer patatesleriniz soğumuşsa mutlaka ocağın üzerine alın ve diğer malzemeleri bu şekilde eklemeye özen gösterin. İçerisine eriyebilen ithal peynirlerden ilave edebilirsiniz. Kaşar peyniri ya da rendelenmiş kolot peyniri de kullanabilirsiniz. Dilerseniz sarımsaksız yapabilirsiniz.

    Aligot Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Patatesleri güzelce yıkayıp bir tencerenin içerisine alın. Üzerini geçene kadar su ilave edin. Tuz ilave ederek haşlayın.
    2. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve henüz sıcakken tencerenin içerisine geri alın. Üzerine tereyağını ve sarımsağı ilave edin.
    3. Patates ezeceği yardımıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar güzelce ezin. Kremayı bir sos tenceresinin içerisinde çok hafif ılıtın.
    4. Ezdiğiniz patatesler henüz ılık bir biçimdeyken içerisine azar azar kremayı ilave edin. Diğer yandan da bir tel çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam edin.
    5. Patates ve krema iyice bütünleştikten karışımı ocağın içerisine alın, karıştırarak hafifçe ısıtın. Sonra içerisine peyniri ilave edin ve karıştırarak erimesini sağlayın, peynir tamamen eriyince ocaktan alın.
    6. Aligot sıcak bir şekilde servis edilmeye hazır, afiyetler olsun.

Yorumlar