Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 3/4 çay bardağısu
- 1 tatlı kaşığıdomates salçası
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
Pişirmek için:
- 1 adetkırmızı kapya biber
- 1 adetsoğan
Sebzeler için:
- 3 adettavuk budu(ikisi kalçalı)
- 1 adetrendelenmiş soğan
- 3 dişsarımsak
- 1 yemek kaşığıdomates salçası
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıpul biber
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıkekik
- 1 çay kaşığıkimyon
- 1 yemek kaşığıyoğurt
Tavuk marinesi için:
Fırında Tavuk But Tarifinin Püf Noktası
Tavuğu
vaktiniz varsa 2 gece buzdolabında dinlendirin. O şekilde daha lezzetli
olacaktır. Tuz miktarını da damak zevkinize göre ayarlayın.
İçerisindeki salça miktarından ötürü kendiliğinden belli oranda bir tuzu
olacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder