FIRINDA TAVUK BUT TARİFİ



Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

    Pişirmek için:

  • 3/4 çay bardağısu
  • 1 tatlı kaşığıdomates salçası
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı

    Sebzeler için:

  • 1 adetkırmızı kapya biber
  • 1 adetsoğan

    Tavuk marinesi için:

  • 3 adettavuk budu(ikisi kalçalı)
  • 1 adetrendelenmiş soğan
  • 3 dişsarımsak
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıkekik
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 1 yemek kaşığıyoğurt

Fırında Tavuk But Tarifinin Püf Noktası

Tavuğu vaktiniz varsa 2 gece buzdolabında dinlendirin. O şekilde daha lezzetli olacaktır. Tuz miktarını da damak zevkinize göre ayarlayın. İçerisindeki salça miktarından ötürü kendiliğinden belli oranda bir tuzu olacaktır.

Fırında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?

Marinasyonunu hazırlamak için 1 adet rendelenmiş soğan, 3 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber, kekik, kimyon ve 1 yemek kaşığı yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın.Fırına vereceğiniz kabı yağlayın ve üzerine bıçakla çizik attığınız 3 adet tavuk budunu yerleştirin.Fırına vereceğiniz kabı yağlayın ve üzerine bıçakla çizik attığınız 3 adet tavuk budunu yerleştirin.1'er adet soğan ve kırmızı kapya biberi de tavukların etrafına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında dışı iyice kızarıp, içi yumuşacık olana dek pişirin.Fırında tavuk budunuz hazır, afiyet olsun!

Yorumlar