Fırında Sütlü Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boypatates
- 1,5 su bardağısüt
- 3/4 çay bardağızeytinyağı
- 1 çay kaşığıkekik
- 1 dalbiberiye
- 4 dişsarımsak
- 1 yemek kaşığıtuz
- 1 tatlı kaşığıkarabiber
- 1 yemek kaşığıtereyağı
Fırında Sütlü Patates Tarifinin Püf Noktası
Patatesleri
çok ince keserseniz kıtır kıtır olurlar ve çok çabuk pişip
yanabilirler. Bu nedenle orta kalınlıkta kesmeye özen gösterin.
Fırında Sütlü Patates Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz fırından almadan 5 dakika önce üzerine kaşar peyniri ya da cheddar peyniri ilavesinde bulunabilirsiniz.
Fırında Sütlü Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyun ve orta kalınlıkta dilimler olacak şekilde doğrayın.
- Bir kabın içine aktarın ve üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, rendelenmiş sarımsak ve baharatları ilave ederek güzelce harmanlayın.
- Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Ardından patatesleri birbirlerinin üzerine yatay gelecek şekilde dizin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin ve 10 dakika kadar pişirin. Ardından çıkarıp üzerine sütü dökün ve yeniden fırınlayın.
- Sütü ilave ettikten sonra yaklaşık 30-35 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkarıp dilimleyerek servis edin.
Fırında Sütlü Patates Tarifinin Servis Önerisi
Üzerine taze çekilmiş karabiber serperek servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder