FIRINDA PEYNİRLİ KARNABAHAR TARİFİ


Fırında Peynirli Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gramkarnabahar(haşlanmış)
  • 100 gramtoz parmesan
  • 6 dilimmozarella peyniri
  • 150 gramrendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağıkrema
  • 150 grameritilmiş tereyağı
  • 2 dişsarımsak(dövülmüş)
  • 8 daltaze kekik(doğranmış)
  • 2 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber

Fırında Peynirli Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kasede eritilmiş tereyağı, doğranmış taze kekik, sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın.
  2. Haşlanmış karnabaharların yarısını ısıya dayanıklı kabın içerisine alın.
  3. Üzerine sostan bir kepçe alın ve karnabaharları soslayın.
  4. Karnabaharların her yerine gelecek şekilde toz parmesan, mozarella peyniri ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  5. Kremanın 2/3'ünü kalıbın içerisine dökün.
  6. Geriye kalan karnabaharları da ısıya dayanıklı kabınızın üzerine ekledikten sonra toz parmesan ve kaşar peynirinin geriye kalanını üzerine serpiştirin.
  7. Kremanın geriye kalanını da kalıba döktükten sonra taze kekik yapraklarından üzerine serpiştirin.
  8. 180 derece fırında 25 dakika peynirler eriyene ve üstü kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin.

Yorumlar