Fırında Peynirli Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
800 gramkarnabahar(haşlanmış)
100 gramtoz parmesan
6 dilimmozarella peyniri
150 gramrendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağıkrema
150 grameritilmiş tereyağı
2 dişsarımsak(dövülmüş)
8 daltaze kekik(doğranmış)
2 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
Fırında Peynirli Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kasede eritilmiş tereyağı, doğranmış taze kekik, sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın.
- Haşlanmış karnabaharların yarısını ısıya dayanıklı kabın içerisine alın.
- Üzerine sostan bir kepçe alın ve karnabaharları soslayın.
- Karnabaharların her yerine gelecek şekilde toz parmesan, mozarella peyniri ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- Kremanın 2/3'ünü kalıbın içerisine dökün.
- Geriye
kalan karnabaharları da ısıya dayanıklı kabınızın üzerine ekledikten
sonra toz parmesan ve kaşar peynirinin geriye kalanını üzerine
serpiştirin.
- Kremanın geriye kalanını da kalıba döktükten sonra taze kekik yapraklarından üzerine serpiştirin.
- 180 derece fırında 25 dakika peynirler eriyene ve üstü kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder