
Fırında Peynirli Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gramkarnabahar(haşlanmış)
- 100 gramtoz parmesan
- 6 dilimmozarella peyniri
- 150 gramrendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağıkrema
- 150 grameritilmiş tereyağı
- 2 dişsarımsak(dövülmüş)
- 8 daltaze kekik(doğranmış)
- 2 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
Fırında Peynirli Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kasede eritilmiş tereyağı, doğranmış taze kekik, sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın.
- Haşlanmış karnabaharların yarısını ısıya dayanıklı kabın içerisine alın.
- Üzerine sostan bir kepçe alın ve karnabaharları soslayın.
- Karnabaharların her yerine gelecek şekilde toz parmesan, mozarella peyniri ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- Kremanın 2/3'ünü kalıbın içerisine dökün.
- Geriye kalan karnabaharları da ısıya dayanıklı kabınızın üzerine ekledikten sonra toz parmesan ve kaşar peynirinin geriye kalanını üzerine serpiştirin.
- Kremanın geriye kalanını da kalıba döktükten sonra taze kekik yapraklarından üzerine serpiştirin.
- 180 derece fırında 25 dakika peynirler eriyene ve üstü kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder