Fırında Omlet Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adetorta boy patates
- 1 adetorta boy yeşil biber
- 1/2 adetorta boy kırmızı biber
- 2 dişsarımsak
- 2 daltaze soğan
- 4 adetyumurta
- 2 yemek kaşığıayçiçek yağı
- 1/2 yemek kaşığıtereyağı
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
- 1/2 çay kaşığıpul biber
Fırında Omlet Tarifinin Pişirme Önerisi
Fırında
pişirmek istemezseniz tavada pişirdiğiniz sebzelere çırpılmış
yumurtaları ekleyip istediğiniz şekilde omleti
hazırlayabilirsiniz.Peynir seviyorsanız eğer; yumurtayı çırptıktan sonra
içine biraz beyaz peynir ekleyebilirsiniz.
Fırında Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından minik minik küpler halinde doğrayın. Yeniden bol suda yıkayıp hafifçe tuzlayın.
- Tavayı ısıtın. Ayçiçek yağını ekledikten sonra patatesleri kızartın. Kızartma işlemi bittiğinde patatesleri bir tabağa alın ve fazla yağını peçete yardımıyla çektirin.
- Tavayı tekrar ocağa alın ve tereyağını eritin. Kabuklarını soyup minik küpler halinde doğradığınız sarımsakları ekleyip soteleyin. Ardından minik küpler halinde doğradığınız biberleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar soteleyin. En son patatesleri de ekleyip ocağın altını kapatın.
- Yumurtaları bir kabın içine kırıp çatal yardımı ile çırpın. İçine baharatları ve ince ince kıydığınız taze soğanları ekleyin.
- Son olarak tüm malzemeyi karıştırıp yumurtalı harcı fırın kabına koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip sıcak sıcak servis edin.
Fırında Omlet Tarifinin Servis Önerisi
Fırın kabı yerine servis tabağına alıp da servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder