FIRINDA KIYMALI PATATES PÜRESİ TARİFİ

https://yemek.com/tarif/firinda-kiymali-patates-puresi | Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifi

Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

    Kıymalı İç Harç İçin:

  • 300 gramkıyma
  • 1/2 adetsoğan
  • 1 dişsarımsak
  • 1 tatlı kaşığıtereyağı
  • 1 yemek kaşığıbiber salçası
  • 1 adetdomates
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 tatlı kaşığıtuz

    Patates Püresi İçin:

  • 5 adetpatates
  • 1 adetyumurta akı
  • 1 adetyumurta
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber

Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifinin Püf Noktası

Yumurta akı ve yumurta eklemek patates püresinin pişerken veya ezilirken dağılmasını önleyecek ve daha güzel bir sunum hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz pişirirken üzerine kaşar rendeleyebilrisiniz.

Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

    Patates Püresinin Hazırlanışı:

  1. Patatesleri kabuklarıyla haşlayın.
  2. Kabuklarını soyun ve çatal veya blenderın püre aparatı yardımıyla ezip, püre kıvamına getirin.
  3. Tuz, karabiber ve yumurtaları da ilave edin, tekrar ezmeye ve karıştırmaya devam edin.
  4. Homojen kıvama gelen püreyi sıkma torbasına alın.

    Kıymalı İç Harcın Hazırlanışı:

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  2. Tereyağını tavada eritin. Soğan ve sarımsağı ilave ederek kavurun.
  3. Soğanlar pembeleşince, kıymayı da ilave ederek kavurmaya devam edin.
  4. Kavrulan kıymaya tuz ve karabiber ilave edin.
  5. Domatesi rendeleyin ve kıymaya ilave edin. Biber salçasınıda ilave ederek iç harcı kayanaya kadar pişmeye bırakın.
  6. Isıya dayanıklı porselen kabın içine kıymalı harcı yerleştirin.
  7. Sıkma torbasına aldığınız patates püresini, sepet şeklinde kıymaların üzerine sıkabilir veya kaşık yardımıyla da harcın üzerine yayabilirsiniz.

Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifinin Servis Önerisi

Yanına bol yeşillikle sunum tabağınızı renklendirebilirsiniz.

Yorumlar