Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gramkıyma
- 1/2 adetsoğan
- 1 dişsarımsak
- 1 tatlı kaşığıtereyağı
- 1 yemek kaşığıbiber salçası
- 1 adetdomates
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 tatlı kaşığıtuz
Kıymalı İç Harç İçin:
- 5 adetpatates
- 1 adetyumurta akı
- 1 adetyumurta
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
Patates Püresi İçin:
Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifinin Püf Noktası
Yumurta
akı ve yumurta eklemek patates püresinin pişerken veya ezilirken
dağılmasını önleyecek ve daha güzel bir sunum hazırlamanıza yardımcı
olacaktır.
Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz pişirirken üzerine kaşar rendeleyebilrisiniz.
Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri kabuklarıyla haşlayın.
- Kabuklarını soyun ve çatal veya blenderın püre aparatı yardımıyla ezip, püre kıvamına getirin.
- Tuz, karabiber ve yumurtaları da ilave edin, tekrar ezmeye ve karıştırmaya devam edin.
- Homojen kıvama gelen püreyi sıkma torbasına alın.
Patates Püresinin Hazırlanışı:
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Tereyağını tavada eritin. Soğan ve sarımsağı ilave ederek kavurun.
- Soğanlar pembeleşince, kıymayı da ilave ederek kavurmaya devam edin.
- Kavrulan kıymaya tuz ve karabiber ilave edin.
- Domatesi rendeleyin ve kıymaya ilave edin. Biber salçasınıda ilave ederek iç harcı kayanaya kadar pişmeye bırakın.
- Isıya dayanıklı porselen kabın içine kıymalı harcı yerleştirin.
- Sıkma torbasına aldığınız patates püresini, sepet şeklinde kıymaların üzerine sıkabilir veya kaşık yardımıyla da harcın üzerine yayabilirsiniz.
Kıymalı İç Harcın Hazırlanışı:
Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifinin Servis Önerisi
Yanına bol yeşillikle sunum tabağınızı renklendirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder