Fırında Kestane Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramkestane
- 1 litresu
- 1 tatlı kaşığıtuz
Fırında Kestane Tarifinin Püf Noktası
Küçük
boyda kestaneler kullanmaya özen gösterin.Kabuğunu çizdiğiniz
kestaneleri önceden tuzlu suda bekletirseniz kabukları daha kolay
soyulacaktır.
Fırında Kestane Tarifinin Pişirme Önerisi
Tuz tadının hafif de olsa kestanelere işleyeceğini unutmayın. Arzuya göre tuzlu suda bekletmeden de fırında pişirin.
Fırında Kestane Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bol suda yıkadığınız kestanelerin üzerini keskin bir bıçak yardımıyla hafifçe çizin.
- İçme suyunu tuzla karıştırın. Kabuğunu çizdiğiniz kestaneleri 1 saat kadar tuzlu suda bekletin.
- Bu sürenin sonunda fazla suyunu süzdürdüğünüz kestaneleri fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kabukları açılıp renk alana kadar kızartın.
- Dikkatli bir şekilde kabuklarını soyduğunuz kestaneleri çok fazla bekletmeden taze taze servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder