Çipura Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adetorta boy çipura
- 4 adetdefne yaprağı
- 4 dişsarımsak
- 1 tatlı kaşığıince çekilmiş renkli tane karabiber
- 1 tatlı kaşığıince çekilmiş deniz tuzu
- 1/2 çay bardağızeytinyağı
- 1 adettaze sıkılmış limon suyu (arzuya göre)
Çipura Tarifinin Pişirme Önerisi
Balıklara
ve sosuna lezzetini bırakması için tarife yarım ay şeklinde doğranmış
kuru soğan ekleyebilir, pişirme sırasında balıkların iç kısımlarına
yerleştirebilirsiniz.
Çipura Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayıklayıp bol suda yıkadığınız çipuraların fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alın. Üzerlerine birer çizik atıp balıkların karın kısımlarını tuzlayın.
- Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve ince çekilmiş renkli tane karabiberi geniş bir kapta harmanlayın.
- Balıkları tek tek bu karışıma alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Aroma vermesi için; balıkların karın kısımlarına kabuğunu soyduğunuz bir diş sarımsak ve bir adet defne yaprağı yerleştirin. Kalan zeytinyağlı karışımı üzerlerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirip tepsiye süzülen pişirme suyuyla birlikte sıcak olarak servis edin.
Çipura Tarifinin Servis Önerisi
Fırından aldığınız balıkları; arzu ettiğiniz yeşillikler, limon ve domates dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder