Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogram bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı pekmez
- 1 yemek kaşığı (tepeleme)kaymak
- 4 yemek kaşığı tahin
- 4 adet ceviz içi(doğranmış)
Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye bal kabaklarını yerleştirin.
- Bal kabaklarının üzerine toz şekerinin tamamını dökün ve yaklaşık 4-5 saat bu şekilde bal kabaklarının sulanmasını bekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte bal kabakları yumuşayana kadar pişirin.
- Yumuşayan bal kabaklarını ısıya dayanıklı bir kasenin içerisine alın ve bal kabaklarının üzerine pekmezi döküp fırça ile yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Piştikten sonra soğumaya bırakın ve servis esnasında kaymak, tahin ve ceviz ile servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder