FIRINDA BAL KABAĞI TATLISI TARİFİ


Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı pekmez

    Üzeri için (1 porsiyon):

  • 1 yemek kaşığı (tepeleme)kaymak
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 4 adet ceviz içi(doğranmış)

    Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir tencereye bal kabaklarını yerleştirin.
    2. Bal kabaklarının üzerine toz şekerinin tamamını dökün ve yaklaşık 4-5 saat bu şekilde bal kabaklarının sulanmasını bekleyin.
    3. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte bal kabakları yumuşayana kadar pişirin.
    4. Yumuşayan bal kabaklarını ısıya dayanıklı bir kasenin içerisine alın ve bal kabaklarının üzerine pekmezi döküp fırça ile yayın.
    5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
    6. Piştikten sonra soğumaya bırakın ve servis esnasında kaymak, tahin ve ceviz ile servis edin.

Yorumlar