FIRIN POŞETİNDE AYVA TATLISI TARİFİ

https://yemek.com/tarif/firin-posetinde-ayva-tatlisi/ | Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı Tarifi

Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    Ayva tatlısı için:

  • 2 adetayva
  • 1/2 adetlimonun suyu
  • 8 yemek kaşığı (tepeleme)toz şeker
  • 6 adetkaranfil
  • 1 adetçubuk tarçın
  • 1/2 çay bardağıvişne suyu
  • 1/2 çay bardağısu

    Üzeri için:

  • 100 gramkaymak
  • 1 yemek kaşığıtoz antep fıstığı

Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Gıda boyası kullanmadan, doğal bir kızıl renk alması için mutlaka ayva çekirdekleri ve vişne suyunu kullanın. Fırınınızın çalışma prensibi ve modeline göre pişme süresi değişkenlik gösterebilir.

Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün ve çekirdeklerini bir kenara ayırın. Kabuklarıyla birlikte limonlu su içine yerleştirin.Ayvaların iç yüzeyi üst gelecek şekilde fırın poşetine yerleştirin. Her dilime 2 yemek kaşığı şeker koyun ve ayva çekirdeklerini de yerleştirin. Ayva kabukları, tarçın, vişne suyu, su ve karanfili de poşete koyun.Poşetin ağzını sıkıca bağladıktan sonra kürdan veya ince uçlu bıçakla fırın poşetinde delikler açın. Isıtmış olduğunuz 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.45 dakika sonra fırından çıkarın ve fırın poşetinin üst kısmını keserek ayvaların üzerini açın. Poşette kalan suyu ayvaların üzerine yedirin. 30 dakika daha 200 derecede pişirinÜzeri güzelce kızarıp karamelize olduktan sonra fırından çıkarın. İlk sıcaklığının çıkmasını bekleyin, ardından kaymak ve toz antep fıstığıyla süsleyip servis edin. Afiyet olsun!

Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı Tarifinin Servis Önerisi

Kaymak yerine sade vanilyalı dondurma veya krem şanti ile de servis edebillirsiniz.

Yorumlar