Fesleğen Pesto Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağtaze fesleğen yaprakları
- 1 yemek kaşığıdolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığıtoz parmesan
- 1 dişsarımsak
- 1 çay bardağızeytinyağı
- 1 aldığı kadartuz
Fesleğen Pesto Sos Tarifinin Püf Noktası
Fesleğenleri çok az kaynatıp soğuk suda şoklamak sosun rengini koruması için önemli.
Fesleğen Pesto Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaynayan suya biraz tuz atın tekrar kaynayınca fesleğenleri atın.
- Hafif yumuşadıkları anda(yaklaşık 30 saniye sürecektir) fesleğenleri çıkartın ve buz dolu su kabına koyun. (Sosun rengini koruması için bu işlemi yapıyoruz. Önemli!) Suyunu süzün.
- Rondoya fesleğen, tuz, parmesan peyniri, dolmalık fıstık ve sarımsağı koyun ve rondoda 1-2 tur çekin.
- Zeytinyağını(5 yemek kaşığı ile başlayabilirsiniz) azar azar ilave edin ve rondodan çekmeye devam edin. Bütün malzemelerin miktarında kendi zevkinize göre değişiklik yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder