FESLEĞENLİ PESTO SOS TARİFİ


Fesleğen Pesto Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağtaze fesleğen yaprakları
  • 1 yemek kaşığıdolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığıtoz parmesan
  • 1 dişsarımsak
  • 1 çay bardağızeytinyağı
  • 1 aldığı kadartuz

Fesleğen Pesto Sos Tarifinin Püf Noktası

Fesleğenleri çok az kaynatıp soğuk suda şoklamak sosun rengini koruması için önemli.

Fesleğen Pesto Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kaynayan suya biraz tuz atın tekrar kaynayınca fesleğenleri atın.
  2. Hafif yumuşadıkları anda(yaklaşık 30 saniye sürecektir) fesleğenleri çıkartın ve buz dolu su kabına koyun. (Sosun rengini koruması için bu işlemi yapıyoruz. Önemli!) Suyunu süzün.
  3. Rondoya fesleğen, tuz, parmesan peyniri, dolmalık fıstık ve sarımsağı koyun ve rondoda 1-2 tur çekin.
  4. Zeytinyağını(5 yemek kaşığı ile başlayabilirsiniz) azar azar ilave edin ve rondodan çekmeye devam edin. Bütün malzemelerin miktarında kendi zevkinize göre değişiklik yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar