Falafel Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağınohut (bir gece önceden ıslatılmış)
- 1 su bardağıkuru bakla(bir gece önceden ıslatılmış)
- 1 adetsoğan(6'a bölünmüş)
- 1 dişsarımsak
- 1/2 demetmaydanoz
- 1 çay kaşığıkimyon
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
- 1 su bardağıayçiçek yağı
Kızartmak için:
Falafel Tarifinin Püf Noktası
Hazırladığınız falafel köftelerini vaktiniz varsa buzdolabında beklettikten sonra derin yağda ya da fritözde kızartın.
Falafel Tarifinin Pişirme Önerisi
Arzuya göre ıslatılmış nohutları haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra da falafel hazırlayabilirsiniz.
Falafel Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir gece önceden bol suda ıslattığınız nohutları ve baklaları, derin bir karıştırma kabına alın. Güzelce karıştırdıktan sonra mutfak robotunuza aktarın.
- Un kıvamına gelene kadar blenderdan tüm malzemeleri geçirin. İçerisinde dilerseniz birkaç yemek kaşığı zeytinyağı da ilave edebilirsiniz.
- Ardından diğer malzemeleri de ilave ederek mutfak robotundan geçirin. Elde kolay şekil alan bir hamur kıvamına getirin. Ardından şekil verin.
- Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın.
- Falafelleri, kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Dış kısmı çıtır, iç kısmı hafif yumuşak kalan falafelleriniz hazır. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Falafel Tarifinin Servis Önerisi
Kızarmış
falafelleri; taze soğan, pita ekmeği, limon suyu ve zeytinyağı ile
çırpılmış tahin sosu ya da sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis
edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder