3adet şalgam
Yarım kilo siyah havuç
1 adet pancar turpu
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı bulgur, biraz ekmek
1 çay kaşığı limon tuzu
4 tatlı kaşığı kaya tuzu
5 litrelik turşu bidonu
Bidonun içerisine de ılık klorsuz su
Şalgam suyu nasıl yapılır?
1. adım: ilk olarak vermiş olduğumuz ölçülerdeki şekeri, tuzu ve limon tuzunu bidonun içerisine boşaltın ve suyun içerisinde karıştırın.
2. adım: 1 su bardağı bulguru ve ekmeği tülbentin içine koyun ve tülbentin ağzını bağlayıp, suyun içerisine salın.
3. adım: Siyah havucunuzu kabuklu haldeyken iyice yıkayın. Daha sonra kabuklarını soyun ve uzunlamasına parçalara ayırın. Parçalara ayırmış olduğunuz siyah havucu suyun içerisine atın.
4. adım: Daha sona pancar turbunun kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde keserek suyun içerisine atın.
5. adım: Bidonun ağzı dolacak şekilde içerisine tekrar su ilave edin.Bidonun ağzını kapatıp bırakın 45 günün sonunda şalgam suyunuz hazır hale gelmiş olacak süzerek kullanım yapınız.
Afiyet olsun…
Şalgam suyunun sağlık açısındanda bir çok faydası bulunmaktadır. Evde hazırladığınız şalgam özellikle sağlık açısından mucizevi faydalar sağlar.
Şalgamın sağlığınıza olan faydaları şu şekildedir:
1- hazmı kolaylaştırır, bağırsakları çalıştırmaya yardımcı olur.
2- içerisinde bol miktarda B vitamini barındırmaktadır.
3- Vücutta bulunan toksinlerin atılmasına da yardımcı olarak vücudu temizler.
4- Metabolizmayı da hızlandırarak kişinin zayıflamasına yardımcı olur.
5- Kalorisi yok denecek kadar az ve kalsiyum zengini bir içecektir.
Yorumlar
Yorum Gönder