EV YAPIMI LİMONATA TARİFİ

 

 


 limonata-8

  • 10 adetlimon
  • 2 su bardağıtoz şeker(az şekerli isterseniz 1 su bardağı ekleyebilirsiniz)
  • 5 su bardağıiçme suyu
  • 1/2 demetnane
  • 2 su bardağıbuz

Ev Yapımı Limonata Tarifinin Püf Noktası

Toz şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve limonlarla birlikte oldukça uzun süre yoğurmanız limonatanın aroması ve ferahlığını arttıracaktır.

Ev Yapımı Limonata Tarifi Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkadığınız 10 adet limonun, kabuklarını rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Beyaz kısımlarını almamaya özen gösterin.Kabuğu rendelenmiş dört adet limonu ortadan ikiye kesin ve suyunu sıkın. Kalan limonları küçük parçalar halinde dilimleyin2 su bardağı toz şeker ve taze sıkılmış limonların suyunu karıştırın.Rendelenmiş limon kabuklarını, limon parçaları ve ayıkladığınız 1 demet nane yapraklarının yarısını da ekledikten sonra şeker tamamen eriyip, tüm limonların suyu çıkana kadar yoğurun.
  1. Nane yapraklarını da ekleyin.
    limonata-5
    1. Özünün çıkması için bu karışımı tel bir süzgeç yardımıyla bir kaseye süzün.
    2. 5 su bardağı içme suyunu ekledikten sonra limonatayı buzdolabında soğutun.2 su bardağı buz ilavesiyle karıştırdıktan sonra  keyfini çıkararak için. Afiyet olsun!

Yorumlar