Ev Yapımı Pesto Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük demettaze fesleğen
- 150 gramparmesan peyniri
- 100 gramçam fıstığı
- 2 su bardağızeytinyağı
- 5 dişsarımsak
- 1/4 çay kaşığıtuz
Ev Yapımı Pesto Sos Tarifinin Püf Noktası
Biraz
daha emek isteyen bir yöntem ancak pesto sosun aromasının daha
kuvvetli, kıvamının daha yoğun olmasını istiyorsanız mutfak robotu
yerine tüm malzemeleri sırasıyla havanda dövün.Buzdolabında kapağı
kapalı kavanozda, derin dondurucuda üzeri kapalı buzluklarda porsiyon
olarak kullanmak üzere saklayabilirsiniz.Zeytinyağını azar azar ekleyin
ve kıvam alana kadar karıştırın.
Ev Yapımı Pesto Sos Tarifinin Pişirme Önerisi
Çam fıstığının yanı sıra yağsız tavada hafif bir şekilde kavurduğunuz ceviz içi ve kaju da kullanabilirsiniz.
Ev Yapımı Pesto Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yaprak yaprak ayıklayıp, bol suda yıkadığınız fesleğenleri kuruladıktan sonra incecik kıyın.
- Çıtırlık kazanması ve aromasının daha yoğun hissedilmesi için çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika kadar kavurun.
- Parmesan peynirini rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları ayıkladıktan sonra tuz ilavesi ile bir havanda dövün.
- Ezilmiş sarımsakları, kavrulmuş çam fıstıkları ve kıyılmış fesleğen yaprakları ile mutfak robotunda püre haline getirin.
- Rendelenmiş parmesan peyniri ve zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
- Hazır durumda olan pesto sosu, yemek hazırlamaya vakit olmadığında bile domates, peynir, ekmek dilimi üzerinde sakınmadan kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder