EV YAPIMI GRANOLA BAR TARİFİ

https://yemek.com/tarif/ev-yapimi-granola-bar/ | Ev Yapımı Granola Bar Tarifi

Ev Yapımı Granola Bar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağıyulaf kepeği
  • 1 su bardağıkuru meyveli müsli
  • 1/2 su bardağıketen tohumu
  • 1/2 su bardağısusam
  • 1 çay bardağıkavrulmuş badem
  • 1 çay bardağıkuru üzüm
  • 1 çay bardağıceviz içi
  • 1 çay bardağıfındık
  • 1 çay bardağıkurutulmuş yaban mersini
  • 1/2 çay bardağıkabak çekirdeği içi
  • 1/2 çay bardağıçiğ kaju
  • 1/2 çay bardağırendelenmiş hindistan cevizi
  • 10 adetkuru incir
  • 10 adetkuru kayısı
  • 10 adethurma
  • 1 su bardağıüzüm pekmezi
  • 1/2 çay bardağıbal
  • 1 yemek kaşığıesmer şeker
  • 1 çay kaşığıtarçın

Ev Yapımı Granola Bar Tarifinin Püf Noktası

Isıya dayanıklı fırın kabına aldığınız bar karışımının üzerini, ıslatılmış bir spatula ya da elinizle sıkıca bastırın.

Ev Yapımı Granola Bar Tarifinin Pişirme Önerisi

Arzuya göre bal, pekmez, reçel, marmelat gibi sıvı malzemeler yerine tarife eritilmiş tereyağı ekleyebilirsiniz.Arzu ettiğiniz tüm kuru ve taze meyveleri tarifte kullanabilirsiniz.Tohum ve kuru yemişleri arzuya göre kavurduktan sonra da kullanabilirsiniz.

Ev Yapımı Granola Bar Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çekirdeklerini çıkardığınız hurma, kuru kayısı, incir ve kurutulmuş yaban mersinini özleşip birbirine yapışması için; küçük parçalar halinde doğramak yerine mutfak robotundan geçirin.
  2. Çiğ kaju, fındık, ceviz ve badem içi ile kabak çekirdeği içinin yarısını mutfak robotuna aktarın ve küçük parçalar haline gelene kadar çalıştırın.
  3. Üzüm pekmezi, bal, tarçın ve esmer şekeri küçük bir kapta, kısık ateşte kaynatın.
  4. Mutfak robotundan geçirdiğiniz karışımı; yulaf kepeği, kuru meyveli müsli, keten tohumu, susam, kuru üzüm, kalan kabak çekirdeği içi ve rendelenmiş Hindistan cevizi ile harmanlayın.
  5. Kısık ateşte kaynattığınız pekmezli karışımı da harca ekleyip, tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  6. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin. Hazırladığınız granola bar karışımını kaba aktarın. Üzerini sıkıca bastırarak düzeltin.
  7. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra arzu ettiğiniz gibi dilimleyin.
  8. Gün boyunca sizi kendinize getirecek, elinizden düşürmeyeceğiniz atıştırmalık barları, bu şekilde 5 dakika kadar pişirin.
  9. Soğuttuktan ve kıvam aldıktan sonra ikram edin. Sevdiklerinizle birlikte taze taze paylaşmak için ağzı kapalı, havası alınmış bir kapta muhafaza edin.

Ev Yapımı Granola Bar Tarifinin Servis Önerisi

Granola barın kalınlığını ve sunum şeklini (küp, dilim ya da stick) istediğiniz gibi keserek ayarlayabilirsiniz.

Yorumlar