ETLİ KEŞKEK YEMEĞİ TARİFİ

Etli Keşkek Yemeği Tarifi

Etli Keşkek Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağıbuğday
  • 300 gramkuşbaşı et
  • 1 çorba kaşığıtuz
  • 1 su bardağınohut
  • 3 çorba kaşığıtereyağı
  • 1 tatlı kaşığıdomates salçası (isteğe bağlı katılır)
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığınane

Etli Keşkek Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Buğday ve nohutu bir gün önceden ıslatın.
  2. Islanmış olan nohut ve buğdayı güzelce süzün. Düdüklü tencereye alın.
  3. Üzerine eti koyun, tuzu ve dilediğiniz baharatları serpin. Üstlerini geçecek kadar su ile doldurun.
  4. 2 saat pişirin.
  5. Keşkek pişmeye yakın tereyağı eritin ve kızdırın. İçerisine salçayı alın ve eritin, baharatları ekleyin. Yanmamasına dikkat edin ve ocaktan alın.
  6. Servis tabağına keşkeği alın ve üzerine yağı gezdirin. Bir nane ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar