Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 su bardağısıvı yağ
- 2 yemek kaşığıtereyağ(arzuya göre)
- 2 adetkuru soğan(piyazlık doğranmış)
- 5 adet orta boyhavuç(rendelenmiş)
- 400 gramkuşbaşı kuzu eti
- 3 su bardağıbaldo pirinç(yıkanmış,süzülmüş)
- 2 başsarımsak
- 4,5 su bardağısıcak su(arzuya göre et veya sebze suyu)
- 1/2 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.
- Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.
- Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
- Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
- Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
- Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.
- 5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin.
Özbek Pilavı Tarifinin Servis Önerisi
Ayran ile olan uyumuna bayılacaksınız!
Yorumlar
Yorum Gönder