Etli Fajita Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gramdana bonfile
- 2 adetkırmızı soğan
- 1 adetyeşil biber
- 1 adetkırmızı biber
- 1 adetsarı biber
- 1 yemek kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 yemek kaşığıtereyağı
Etli Fajita Tarifinin Püf Noktası
Etlerin
en az 1 gün dinlenmesi için buzdolabında bekletin. hafif zeytinyağı ve
sarımsakla bekletirseniz aromasını kuvvetlendirirsiniz.
Etli Fajita Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz ikinci pişirme kısmını fırında da yapabilirsiniz.
Üzerine dereotu, maydanoz ilave edip, servis edebilirsiniz
Etli Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etleri, biberleri ve soğanları hemen hemen aynı boyda olacak şekilde uzun uzun doğrayın.
- Derin bir tavayı zeytinyağı ile hafif yağlayıp, bütün malzemeleri soteleyin.
- Güveç veya ısıya dayanıklı porselen bir kabı kısık ateşte ocağa yerleştirin. Tereyağını ilave edin ve erimesini bekleyin.
- Eriyen tereyağının üzerine etleri, biberleri ve soğanları ilave edin.
- Lavaşları üzerine kapatıp, iyice ısınmasını bekleyin. Dikkatlice ocağın üzerinden alıp servis edin. İşte bu kadar kolay,afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder