Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 8 dilimtuzsuz etimek
- 3 su bardağısüt
- 4 yemek kaşığıtoz şeker
- 3 yemek kaşığıun
- 1 yemek kaşığımısır nişastası
- 1 çay kaşığıvanilya özütü
Muhallebisi için:
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1,5 su bardağısu
Şerbeti için:
- 1 pakettoz krem şanti
- 1 su bardağısoğuk süt
- 1/2 tatlı kaşığıtarçın
Üzeri için:
Etimek Tatlısı Tarifinin Püf Noktası
Muhallebi
katını buzdolabında soğuttuktan sonra krem şantiyi tatlının üzerine
yaymaya dikkat edin.Tatlıyı uzun süre buzdolabında bekletirseniz daha
kolay ve pürüzsüz bir şekilde dilimlenecektir.
Etimek Tatlısı Tarifinin Pişirme Önerisi
Karamelize bir şerbet isterseniz toz şekeri kavurduktan sonra sıcak suyla açıp sıcak bir şerbet hazırlayabilirsiniz.
Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde kaynatın. Şurup kıvamını alan şerbeti, oda sıcaklığında ılınması için bekletin.Tuzsuz etimekleri, dikdörtgen bir kaba tek sıra halinde dizin. Ilınan şerbet karışımıyla etimekleri ıslatıp şerbeti çekmesi için bekletin.Tatlının muhallebisi için; süt, toz şeker, un, mısır nişastası ve vanilya özütünü bir tencereye alıp metal bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra ocağa alın.Kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Şerbetini çeken etimeklerin üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün.Soğuması ve kabuk bağlaması için buzdolabında bekletin.Toz krem şantiyi soğuk sütle çırpıp koyu bir krema hazırlayın.Kabuk bağlayıp soğuyan muhallebi katı üzerine krem şantiyi yayıp soğuması için buzdolabında bekletin.Üzerine tarçın döküp servis edin. Afiyet olsun.Etimek Tatlısı Tarifinin Servis Önerisi
Tatlıyı muz ya da çilek dilimleriyle hazırlayabilir, krem şanti katı olmadan da tatlıyı servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder