ERİŞTE YAPIMI TARİFİ

https://yemek.com/tarif/kesme-eriste/#.WR1LyWiLTIU
 | Kesme Erişte Tarifi

Kesme Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gramun
  • 3 adetyumurta
  • 30 gram ekstra sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığıtuz

Kesme Erişte Tarifinin Püf Noktası

Kullanacağınız unu sertlik oranı yüksek un tercih ederseniz hamurunuzun direnci o derece güçlü olur (baklavalık un gibi)

Kesme Erişte Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilediğiniz sos ile muhteşem bir lezzet sağlayın.

Kesme Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unu tezgaha eleyin ve ortasında yuvarlak bir delik açın.
  2. Açtığınız deliğe yumurtaları kırın. Bir çatal yardımı ile içten dışarı doğru olacak şekilde yuvarlaklar çizerek, yumurta ve unu karıştırmaya başlayın.
  3. Yumurta ve un birbirine karışır karışmaz, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek yavaş bir şekilde yoğurma işlemine geçin.
  4. Hamuru homojenize olana kadar iyice yoğurun.
  5. Yuvarlak bir beze halinde, üzerine nemli temiz bir bez örterek tezgahta dinlendirin.
  6. Yarım saat dinlendirdikten sonra oklava yardımı ile hamuru açın. Yeterli büyüklük ve inceliğe ulaştıktan sonra şeritler halinde kesin.
  7. Birbirlerine yapışmaması için hamuru açarken ve kestikten sonra hafifçe unlayın.
  8. Kestiğiniz eş büyüklükteki şeritleri üst üste koyarak istediğiniz kalınlıkta kesin.
  9. Kestiğiniz makarnaları unladığınız bir tepsinin üzerine alın, üstlerine hafifçe un serperek kurumaya bırakın. Bir kaç saat sonra makarnanız hazır. Size sosunu düşünmek kalsın. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Kesme Erişte Tarifinin Servis Önerisi

İyice kuruduktan sonra dilerseniz kavanozlara alarak 1 aya yakın muhafaza edebilirsiniz.

Yorumlar