ENGİNAR TURŞUSU TARİFİ

https://yemek.com/tarif/enginar-tursusu/ | Enginar Turşusu Tarifi

Enginar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adetenginar
  • 1 litresıcak su
  • 3 yemek kaşığıdeniz tuzu
  • 10 dişsarımsak
  • 2 adetlimon
  • 3 yemek kaşığıelma sirkesi
  • 500 ml.sızma zeytinyağı

Enginar Turşusu Tarifinin Püf Noktası

Sirkeli, limonlu suyun içinde kararlamalarına izin vermeden tam olarak 24 saat dinlendirmeniz gerekiyor. Bu işlemi yaparken enginarların üzerine mutlaka bir ağırlık bastırın. Bu suyun içinden çıkardığınızda sularından iyice arındırmadan zeytinyağının içine aktarmayın. Hazırladığınız enginar turşusu ağzı kapalı bir biçimde muhafaza ettiğiniz sürece 3 ay kadar saklayabilir, afiyetle tüketebilirsiniz.

Enginar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Enginarları saplarından ve yapraklarından temizleyin.
  2. Genişçe bir kabın içine sıcak suyun içine deniz tuzunu, limonların suyunu, sirkeyi ilave edin.
  3. Temizlediğiniz enginarları dilimleyerek bu karışımın içine ilave edin.
  4. Üzerine bir ağırlık yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın.
  5. Bu şekilde 24 saat bekletin.
  6. Ardından suyun içinden çıkarıp fazla sularını süzdürün. İyice sularından arındıklarından emin olun.
  7. Sarımsakların kabuklarını soyun ve kalın bir biçimde doğrayın.
  8. Bir kavanozun içine zeytinyağı, sarımsak, karabiber ve fazla suyundan arındırdığınız enginarları ilave edin.
  9. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve bu şekilde 15 gün dinlenmeye bırakın.
  10. 15 günün sonunda kavanozu açıp dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.

Yorumlar