Manlama Tarifi İçin Malzemeler
4 yemek kaşığıtereyağı(2 yemek kaşığı kıymalı harç için)
1/2 adetsoğan(yemeklik doğranmış)
200 gramdana kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıpul biber
1 çay kaşığıtuz
5 dalmaydanoz(doğranmış)
1 adetyufka
Sıvı yağ- Süt Karışımı İçin:
1 çay bardağısüt
1/2 çay bardağısıvı yağ
Manlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tavada tereyağı ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kıymayı da ekleyip, suyunu çekene kadar tekrar kavurun.
- Biber
salçası, tuz, karabiber ve pul biberi de ekledikten sonra karıştırın ve
son olarak doğranmış maydanozu da ekleyip ocaktan alın.
- Yufkayı tezgaha serin. Süt ve sıvı yağ karışımını ile yufkayı hafif ıslatın.
- Yufkanın tam ortasına kavurduğunuz kıymalı harcı kare şeklinde yayın.
- Önce üstten, sonra alttan kıymanın üzerine doğru katlayın.
- Süt-sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla kalan yufka yüzeylerinin üzerine kare şeklinde katlanana kadar sürün.
- Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve hazırladığınız böreği tavaya koyup arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
- Üzerine çırpılmış yoğurt ve eritilmiş toz kırmızı biberli tereyağı dökerek servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder