EGE BÖLGESİNDEN MANLAMA TARİFİ


Manlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığıtereyağı(2 yemek kaşığı kıymalı harç için)
  • 1/2 adetsoğan(yemeklik doğranmış)
  • 200 gramdana kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 5 dalmaydanoz(doğranmış)
  • 1 adetyufka

    Sıvı yağ- Süt Karışımı İçin:

  • 1 çay bardağısüt
  • 1/2 çay bardağısıvı yağ

Manlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavada tereyağı ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Kıymayı da ekleyip, suyunu çekene kadar tekrar kavurun.
  3. Biber salçası, tuz, karabiber ve pul biberi de ekledikten sonra karıştırın ve son olarak doğranmış maydanozu da ekleyip ocaktan alın.
  4. Yufkayı tezgaha serin. Süt ve sıvı yağ karışımını ile yufkayı hafif ıslatın.
  5. Yufkanın tam ortasına kavurduğunuz kıymalı harcı kare şeklinde yayın.
  6. Önce üstten, sonra alttan kıymanın üzerine doğru katlayın.
  7. Süt-sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla kalan yufka yüzeylerinin üzerine kare şeklinde katlanana kadar sürün.
  8. Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve hazırladığınız böreği tavaya koyup arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
  9. Üzerine çırpılmış yoğurt ve eritilmiş toz kırmızı biberli tereyağı dökerek servis edin

Yorumlar