Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağıkırmızı mercimek
- 1 adet büyük boysoğan
- 2 yemek kaşığıbiber salçası
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1/2 çay bardağısıvı yağ
- 1 yemek kaşığıpirinç
- 2 yemek kaşığıbulgur
- 1 tatlı kaşığıpul biber
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 6 - 6,5 su bardağısıcak su
- 1 çay kaşığıtuz
Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Dilerseniz içerisine et, tavuk ya da sebze suyu ilave edebilirsiniz.
Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, zeytinyağı ve soğanları tencerenin içerisine alın. Hafifçe kavurun.
- Üzerine salçayı ve yıkanmış mercimekleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
- Ardından üzerine tüm baharatları, pirinç ve bulguru ekleyerek kavurun. Son olarak suyunu ilave edip kapağını kapatın ve ocağınızın altını kısarak pişmeye bırakın.
- 15 dakikanın sonunda tencerenizin kapağını açın. Çorbanızı güzelce karıştırın ve servis edin. Afiyetler olsun!
Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tarifinin Servis Önerisi
Kuru nane ile süsleyerek, yanında limonla servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder