DÜDÜKLÜDE EZOGELİN TARİFİ


Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağıkırmızı mercimek
  • 1 adet büyük boysoğan
  • 2 yemek kaşığıbiber salçası
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1/2 çay bardağısıvı yağ
  • 1 yemek kaşığıpirinç
  • 2 yemek kaşığıbulgur
  • 1 tatlı kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 6 - 6,5 su bardağısıcak su
  • 1 çay kaşığıtuz

Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tarifinin Püf Noktası

Dilerseniz içerisine et, tavuk ya da sebze suyu ilave edebilirsiniz.

Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı, zeytinyağı ve soğanları tencerenin içerisine alın. Hafifçe kavurun.
  2. Üzerine salçayı ve yıkanmış mercimekleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
  3. Ardından üzerine tüm baharatları, pirinç ve bulguru ekleyerek kavurun. Son olarak suyunu ilave edip kapağını kapatın ve ocağınızın altını kısarak pişmeye bırakın.
  4. 15 dakikanın sonunda tencerenizin kapağını açın. Çorbanızı güzelce karıştırın ve servis edin. Afiyetler olsun!

    Düdüklüde Ezogelin Çorbası Tarifinin Servis Önerisi

    Kuru nane ile süsleyerek, yanında limonla servis edebilirsiniz.

Yorumlar