Malzemeler
- 4 adetpratik sosis
- 4 yemek kaşığıdomates püresi
- 1 tatlı kaşığıdomates salçası
- 1 tatlı kaşığıtereyağ
- 2 adetsivri biber
- 1 dişsarımsak
- 1 çay kaşığıkimyon
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığıkekik
- 6-7 adetdoğranmış çekirdeksiz siyah zeytin
- 3/4 su bardağıkaynar su
Domates Soslu Sosis Tarifinin Püf Noktası
Sosislerin ne çok kalın ne de çok ince olmasına özen gösterin.
Domates Soslu Sosis Tarifinin Pişirme Önerisi
Sarımsağı ve salçayı yakmamaya özen gösterin.
Eğer hardal seviyorsanız sosuna hardal da ekleyebilirsiniz.
Domates Soslu Sosis Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosisleri ortalama 0,5cm civarı doğrayın.
- Tereyağını sahanda eritip, sosisleri hafifçe soteleyin.
- Sosisler hafif renk aldıktan hemen sonra, ince ince kıydığınız yeşil biberleri ekleyin ve soteleyemeye devam edin.
- Biberler kendini bırakmaya başlayınca, salça, ince kıyılmış sarımsak ve domates püresini de ekleyip sotelemeye devam edin. Bu arada ısıyı kontrol altında tutun ki sarımsak ve salça yanmasın.
- Sarımsak ve salçanın kokusu çıkmaya başlayınca, kaynar suyu, kimyonu ve tuzu ekleyip karıştırın. Sos homojen bir kıvama gelsin.
- Tıkırdamaya başlayınca altını iyice kısın ve 10 dakika bu şekilde pişşin.
- Bu arada fırınınızı 200 derecede ısıtın.
- 10 dakika pişen domates soslu sosisleri, fırına girebilen bir kaba aktarıp, üzerine rende kaşar kekik ve zeytinleri gelişigüzel bir şekilde koyup fırına atın.
- Kaşarlar kızarmaya başlar başlamaz "Domates Soslu Sosis" masadaki yerini almaya hazır.
Domates Soslu Sosis Tarifinin Servis Önerisi
Yanında kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder