5 adetkapya biber(kişi sayısına göre arttırıp, azaltılabilir)
1 adetpatates(küp doğranmış)
2 adetpatlıcan(küp doğranmış)
2 adetkabak(küp doğranmış)
2 adethavuç(küp doğranmış)
3 yemek kaşığısıvı yağ
1 adetkuru soğan(küp doğranmış)
2 yemek kaşığıdolmalık fıstık
100 grammantar(doğranmış)
1 yemek kaşığıdomates salçası
2 adetdomates(kabuğu soyulmuş, küp doğranmış)
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
Dolgulu Biberler Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kapya biberleri bütün kalacak şekilde kızartın.
- Küp doğranmış patates, patlıcan, kabak ve havucu da kızgın yağda kızartın.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ ile küp soğranmış soğanları kavurun.
- Üzerine dolmalık fıstığı da ekleyip, fıstıkların rengi dönene kadar kavurun.
- Fıstıklar kavrulduktan sonra doğranmış mantarları da ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Ardından domates salçasını, soyulmuş, küp doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi de ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
- Önceden kızartmış olduğunuz sebzeleri de bu tavaya ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Kapya biberlerini karnından yarın ve çekirdeklerini çıkarın.
- Tavadaki harcı kapya biberlerinin içerisine doldurun.
- Maydanozla yada üzerine kaşar peyniri ile süsleyip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Yorumlar
Yorum Gönder