DESPACİTO ( FENOMEN BREZİLYA PASTASI) TARİFİ


 

Despacito Pasta için Malzemeler

Keki için:
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki Islatmak için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı instant kahve (nescafe)
Kreması için:
  • 400 ml sıvı krema
  • 100 gram bitter çikolata
  • 50 gram sütlü çikolata
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Despacito Pastanın Hazırlanışı

İlk olarak keki için, yumurtaları ve şekeri karıştırma kabına alarak köpürünceye dek iyice çırpın. Ardından unu, kabarta tozunu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya işlemini sürdürün. Kakaoyu da ilave ettikten sonra son kez karıştırın. Yağlamış olduğunuz kelepçeli kek kalıbına hazırlamış olduğunuz kek harcını boşaltın (Tarifte 20cm’lik kalıp kullanılmıştır). Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kontrollü olarak pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak anlayabilirsiniz.
Keki ıslatmak için,  küçük bir tencereye sütü, kakaoyu ve instant kahveyi ilave edin ve ocakta kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Pişen keki fırından çıkarın. Kek sıcakken soğuyan kahveli şurup ile keki ıslatın. Kek, şurubunu çekerken o sırada kremasını hazırlayın.
Kreması için, ilk olarak çikolataları benmari usulü eritin. Bir kaba sıvı kremayı ve pudra şekerini ilave ederek koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ardından eritmiş olduğunuz soğuyan çikolataları ekleyerek karıştırın. Hazırlamış olduğunuz kremayı, soğuyan ve şurubunu çeken kekin üzerine döküp güzelce yayın. Pastanın üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin ve kalıptan çıkararak buzdolabına kaldırın. 1 saat kadar dolapta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
  • Kekte kahve tadı istemiyorsanız kullanmayabilirsiniz.

Yorumlar